Oblačno
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
V uliciach Bratislavy začne špeciálna policajná akcia Centrum
Zdielať na

V uliciach Bratislavy začne špeciálna policajná akcia Centrum

BRATISLAVA / Od piatku sa v Bratislave začne špeciálna policajná akcia pod názvom "Centrum" a trvať bude do konca septembra. V praxi to znamená, že každý piatok a sobotu od 20:00 hodiny do 6:00 hodiny rannej bude v centre mesta zvýšený počet policajných hliadok z viacerých útvarov.

Štátni policajti budú mať na sebe aj GPS vysielačky. Vďaka čomu má byť viditeľný aj pohyb peších hliadok, nielen policajných vozidiel. Skrátiť sa tak má reakčný čas polície. Na Obchodnej ulici by taktiež mala pribudnúť nová stanica mestskej polície. V rámci nej bude pôsobiť aj tím špeciálnej zásahovej jednotky.

Neznamená to ale, že sa hliadky stiahnu zo sídlisk do centra. "My nefungujeme na báze dedinského futbalu, že kde je lopta, tam sú všetci. My potrebujeme tieto veci mať pokryté zónovo. Je to zhruba cez 157 hliadok," vraví krajský policajný riaditeľ Adrian Pavlik. 

Podobné bezpečnostné akcie ako bude akcia CENTRUM už ale v minulosti boli realizované, napríklad pri rôznych politických samitoch. "To znamená, služba poriadkovej, dopravnej a kriminálnej polície a budeme využívať aj portfolio ostatných zložiek, to znamená ministerských a rátame aj s pomocou ostatných krajských zložiek," dodal Pavlik. 

​Centrum Bratislavy je čoraz viac spájané s nočnými útokmi. Nedávno došlo k útoku na Hurbanovom námestí. Muž mal napadnúť 22-ročného muža. Mal ho kopnúť do hornej časti tela, pričom mladík spadol na zem a utrpel vážne poranenia hlavy a krvácanie do mozgu.

Pred rokom na Obchodnej ulici zomrel po útoku Filipánčan Henry. Ľudia žijúci na tejto ulici a v okolí sú aj po roku od tragického incidentu nespokojní. "Je to stále také isté, dokonca ešte horšie, je tu veľa tínedžerov, ktorí rozbíjajú okná a výklady, z Obchodnej si urobili svoje nočné ihrisko," tvrdí Barbora. 

Magistrát chce dokonca v rámci prevencie prevádzky v centre mesta školiť. "Ohľadne bezpečnosti, ohľadne manažmentu príchodu a odchodu zákazníkov. Takže budeme tlačiť na to, aby sa znížili negatívne javy na ulici,"  vysvetľuje splnomocnenkyňa primátora pre bezpečnosť a drogovú politiku Iveta Chovancová.

Pozrite si reportáž o pripravovanej akcii: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy