Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
VIDEO: Bicykel ovládol roj včiel. Polícia opáskovala miesto v centre Bratislavy
Zdielať na

VIDEO: Bicykel ovládol roj včiel. Polícia opáskovala miesto v centre Bratislavy

BRATISLAVA / V centre Bratislavy sa uhniezdil roj včiel. Zapáčilo sa im však priamo na bicykli, ktorý si tam niekto zrejme ráno odstavil. Na miesto prišla polícia a okolie bicykla opáskovala. Následne po niekoľkých hodinách dorazil aj včelár, ktorý roj odchytil.

​Majiteľ bicykla odstaveného v centre Bratislavy by bol zrejme veľmi prekvapený, keby zbadal novú ozdobu na svojom bicykli. Včely pokryli tyč pod sedadlom, domov by sa asi na ňom neodvážil ísť. Na miesto prišla polícia, ktorá okolie bicyklu opáskovala a potom čakali na skúseného včelára. Ten roj bezpečne odchytil. Pre TV JOJ sa vyjadril, že podľa jeho odhadu sa na tyč prichytilo asi 20 tisíc včiel. 

Pozrite si celý odchyt včiel: 

​Podľa odborníkov sa podobné incidenty udejú preto, že sa včely nezmestia do úľa a tak ho so starou kráľovnou opustia, pričom si hľadajú nový domov. "Teraz sa umiestnia na včelnicu, kde budú istý čas v karanténe, aby sa zistilo či sú zdravé a potom budú pokračovať vo svojom predurčení, čiže bude z nich normálna včelia rodina," povedal včelár. 

K podobnému prípadu došlo pred rokov v Banskej Bystrici.  Asi 30 tisíc včiel sa usadilo na aute zaparkovanom v centre Banskej Bystrice. Včely pokryli celú bočnú stranu vozidla aj strechu. Pomohol až skúsený včelár, ktorý ich preniesol holými rukami. Pozrite si reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy