Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Polícia sa pripravila na Majstrovstvá sveta v hokeji. Kde môžete očakávať obmedzenia?
Zdielať na

Polícia sa pripravila na Majstrovstvá sveta v hokeji. Kde môžete očakávať obmedzenia?

BRATISLAVA / Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji začali a hlavné mesto počíta s dopravnými obmedzeniami, ktoré majú zabezpečiť hladký priebeh.

Počas Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji v Bratislave budú dopravní policajti zabezpečovať bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky v okolí zimného štadióna Ondreja Nepelu a fanzóny. Usmerňovať a regulovať dopravu budú na Trnavskej ceste, najmä na priechodoch pre chodcov. "V prípade, ak si to bude vyžadovať dopravno-bezpečnostná situácia bude pre individuálnu dopravu uzatvorená Trnavská cesta v úseku od Bajkalskej ulice po Trnavské mýto a od Jégeho ulice. K takejto situácii môže dôjsť najmä pred začiatkami zápasov a po ich ukončení podľa počtu zápasov t.j. približne v čase medzi 11.00 h a 12.00 h medzi 15.00 h a 16.00 h a medzi 18.00 h až 20.00 h. a po skončení tretieho zápasu po 22.30 h," uvádza polícia v tlačovej správe. 

Na základe projektu sú v blízkosti štadióna vytvorené dve zóny s dopravným obmedzením. I. zóna je ohraničená ulicami Trnavská cesta, Vajnorská ulica a Bajkalská ulica., II. zóna je ohraničená ulicami Trnavská cesta, Bajkalská ulica, Záhradnícka ulica. a Jégeho ulica.

Vstup do týchto zón motorovými vozidlami bude umožnení rezidentom - obyvateľom týchto zón s trvalým a prechodným pobytom a na povolenie mestských častí BA II a III. Vstup bude kontrolovaný policajtmi Mestskej polície.

Dopravní policajti budú usmerňovať a regulovať dopravu aj v okolí Fanzóny na Trnavskom mýte, hlavne na priechodoch pre chodcov. V čase otvorenia fanzóny, čiže od 11.00 h v dňoch kedy sa hrajú tri zápasy a od 13.00 h v dňoch kedy sa hrajú dva zápasy bude pre individuálnu dopravu uzatvorená Kukučínová uical v úseku od Šancovej po Škultétyho ulicu.

Z dôvodu, že nebude možné parkovať v podzemnom parkovisku pod zimným štadiónom, ani v blízkosti štadiónu vo vytvorených zónach s dopravným obmedzením, žiadame vodičov - návštevníkov podujatia, aby prednostne využili záchytné parkoviská, a to v smere od Trnavy na Zlatých pieskoch a na Technickej ulici, záchytné parkovisko v Petržalke na Tyršovom nábreží a v smere od Brna parkovisko ŠKP Dúbravka.
O prípadných aktuálnych obmedzeniach v doprave budeme verejnosť včas informovať.

Uzatváranie ulíc bude aj v Košiciach

Hokejový šampionát v Košiciach pripravovali organizátori niekoľko mesiacov. Polícia v Košiciach na nevyhnutne potrebný čas, a to vždy hodinu pred začiatkom hokejového zápasu uzavrie Štúrovu ulicu, od križovatke ulíc Kuzmányho a Štúrova, križovatku ulíc Toryská a Idanská. Podobné to bude aj po ukončení zápasu. 

k uzatvoreniu Žiškovej a Jánošíkovej ulice dôjde štyri hodiny pred začiatkom zápasu v daný deň a bude trvať do ukončenia posledného zápasu v ten deň.

Úlohou polície bude zabezpečiť plynulú premávku, prechod k hokejovej aréne, ale aj bezproblémový presun rezidentov bývajúcich v okolí. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy