Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Neodhrnuté chodníky budete môcť nahlásiť
Zdielať na

Neodhrnuté chodníky budete môcť nahlásiť

BRATISLAVA / Na magistráte hlavného mesta vznikne horúca linka. Jej telefónne číslo zverejnia v najbližšej dobe na webovej stránke hlavného mesta

​Obyvatelia Bratislavy, prostredníctvom linky budú môcť nahlasovať neodhrnuté, či zľadovatené chodníky. K linke budú priradené štyri čaty pracovníkov z dodávateľských firiem, ktoré budú operatívne a na základe hlásenia od občanov čistiť dotknuté komunikácie, pokiaľ budú v správe mesta. Primátor ale zároveň priznal, že túto zimu nedokážu očistiť chodník pred každým domom v Bratislave. "Vnímame tento zákon poslancov NR SR ako zlý a taký, ktorý ide proti ľuďom. Sme to práve my, obyvatelia miest a obci, ktorí zaplatia za zimnú údržbu," hovorí starosta bratislavského Nového mesta Rudolf Kusý. 

"Je pre nás dôležité, aby sa ľudia dovolali, aby boli vypočutí. Aby Bratislava a mestské časti mali jasnú možnosť zistiť, kde je v danom momente aká kríza. Je úplne jasné, že dispečing to doteraz nezvládal," dodal primátor Bratislavy Matúš Vallo. 

Len pripomeňme, že od mája tohto roka, vstúpila do platnosti novela, na základe ktorej starostlivosť o obecné chodníky prechádza zo správcov priľahlých budov na vlastníkov alebo správcov chodníkov, teda práve na samosprávy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy