Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Daniel objavil v meste podozrivú rastlinku, na drogy neslúži
Zdielať na

Daniel objavil v meste podozrivú rastlinku, na drogy neslúži

BRATISLAVA / Nie je to tak dávno čo sme písali o marihuanovom políčku v kukurici na okraji mestskej časti hlavného mesta. Ozval sa ďalší čitateľ, ktorý objavil podobný nález.

"Pravdepodobne si tam niekto niečo pestoval, zabudol a teraz sa tam stavia," myslí si objaviteľ Daniel. Mladý muž pri preberaní tovaru a jeho ukladaní do auta zbadal, že spoza plota staveniska na neho vykúkajú rastliny, ktoré svojim vzhľadom a vôňou pripomínajú marihuanu.

"Ja odhadujem takých 10 - 15 metrov pozdĺž plota sa nachádzajú v takých malých metrových chumáčoch o priemere asi meter chumáče s týmito rastlinkami," opisuje Daniel. Nezameniteľný vzhľad rastlín pritiahol pozornosť aj iných okoloidúcich. Daniel zavolal policajtov.

Zakrátko boli na mieste policajti, ktorí išli s Danielom preveriť hodnovernosť jeho oznámenia. Policajti sa na mieste zdržali pár minút, nezastavanú a neudržiavanú časť pozemku odfotografovali a zobrali si aj vzorku rastliny.

Divo rastúce konope

"Policajti podozrivé rastliny zaistili a zaslali na kriminalisticko-expertízne skúmanie," informovala Lucia Mihalíková, hovorkyňa bratislavských policajtov. Chlapi z hliadky už na mieste zistili, že ich kolegovia tam už raz boli a vzorky už predtým boli na testoch.

"Zistilo sa, že sa jedná o divo rastúce konope, ktoré nie je vyšľachtené tak kvalitne, aby sa dalo zneužívať drogovou scénou a obsahuje len malú zložku toho účinného THC," vysvetlil Daniel. Pestovanie marihuany je u nás zakázané zákonom. Ak výsledky z expertízy búdu totožné s predchádzajúcimi, tak toto nálezisko nie je možné považovať za porušenie zákona.

"Vzhľadom na to, že som už druhý občan, ktorý im to oznámil a jedná sa o nález, ktorý nie je porušením nášho trestného zákona, tak rastlinky zostávajú pre zábavu obyvateľstva naďalej," uzavrel Daniel. "fV prípade, ak má občan dôvodné podozrenie z páchania protiprávneho konania, je potrebné čo najskôr kontaktovať políciu na bezplatnom čísle 158, prípadne osobne, na ktoromkoľvek policajnom oddelení.

Nie sme súčasťou náboženstva, hovorí sestra Kate. Pozrite sa, čomu sa venujú tieto "sestry":

Súvisiace články

Najčítanejšie správy