Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Roman našiel v kukuričnom poli konopu
Zdielať na

Roman našiel v kukuričnom poli konopu

BRATISLAVA / Roman si potreboval počas šoférovania odskočiť. To, čo našiel v kukuričnom poli, ho šokovalo.

Len pár metrov od domov sa nachádzajú rastliny, ktoré pripomínajú marihuanu. Pri frekventovanej ceste, kúsok od obce, ktorá je mestskou časťou Bratislavy, rastú stovky rastlín, ktoré cítiť už zdiaľky. Ich nezameniteľná aróma sa nesie do vzdialenosti niekoľkých metrov. Tak ich našiel aj Roman.

"Išiel som na malú potrebu, no a čo som videl pred sebou, tak som vlastným očiam neveril," opisuje Roman. Jedno väčšie políčko je hneď pri ceste. Ťahá sa von smerom z kukuričného poľa. Nie je teda vylúčené, že sa medzi klasmi nachádzajú ďalšie rastliny konope.

"Nejakých 30 metrov štvorcových možno. Dosť neobvyklé na frekventovanú cestu," uviedol Roman. Druhé menšie, s rastlinami, ktoré dosahujú aj tri metre je, môžeme povedať priamo pod oknami domov na začiatku obce. Či ide v oboch prípadoch o konope, ktoré sa používa na výrobu drogy a či ho tam niekto zasadil úmyselne, by mali riešiť kompetentné orgány.

"Tak samozrejme, keď naháňajú deti po meste za rôzne veci, a tu priamo...nikto si to nevšimne, tak treba s tým niečo urobiť," myslí si Roman. Ale polícia a ani nikto iný, kto by sa týmto rastlinám mohol zodpovedne venovať sa o možnom drogovom probléme nedozvie, pokiaľ ho nálezca nenahlási.

"Ak niekto objaví drogu, odporúčame ihneď kontaktovať políciu," uviedol hovorca prezídia Michal Slivka. A tak by mal čo najskôr učiniť aj nálezca políčka pri Bratislave. V prípade, že by sa podarilo preukázať, že ide o rastlinu s vysokým obsahom THC, teda určenú na výrobu drogy a podarí sa zadržať aj jej pestovateľa, hrozí mu niekoľkoročný trest.

"Trestná sadza závisí od množstva drogy, formy spáchanie trestného činu a iných faktorov, ktoré môžu výmeru trestu ovplyvniť," dodáva Slivka. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy