Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Nehoda autobusu v Dúbravke. Rútil sa nekontrolovateľne po chodníku
Zdielať na

Nehoda autobusu v Dúbravke. Rútil sa nekontrolovateľne po chodníku

BRATISLAVA / V piatok ráno sa v bratislavskej Dúbravke stala nehoda. Autobus číslo 83 sa nekontrolovateľne rútil po chodníku.

Podľa našich zistení sa malo vozidlo linky číslo 83 pokaziť na Repašského ulici po príchode na zastávku Pekníkova. Vodič nahlásil udalosť na dopravný dispečing a mal čakať na príchod pojazdnej dielne. Podľa informácií bratislavského Dopravného podniku následne odišiel na toaletu a v autobuse zostal len vodič v zácviku.

"V tom čase ho informoval dispečer, že má vypnúť hlavné batérie v motorovom priestore a skúsiť, či sa závada neodstráni. Vodič toto vykonal, avšak pred tým nezabezpečil vozidlo proti pohybu zatiahnutím ručnej brzdy," opisuje hovorca dopravného podniku Zenon Mikle. 

Keď sa vodičovi podarilo odpojiť batérie, niekoľkotonový kolos odstavený na okraji cesty sa dal mimovoľne do pohybu. Vodič sa ho snažil zastaviť, ale márne. Autobus prešiel bez riadenia viac ako dvesto metrov a bral so sebou všetko, čo mu stálo v ceste. Zostali po ňom polámané dopravné značky, lavičky či zábrany. Zastavil ho až jeden zo stromov v miestnom parku.

Polícia na mieste asistovala, ale prípadom sa naďalej nezaoberá, pretože išlo o škodovú udalosť a o nie nehodu.

V Berlíne testujú samojazdiace autobusy. Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy