Zatiahnuté
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
V Bratislave zachraňovali ženu obliatu kyselinou
Zdielať na

V Bratislave zachraňovali ženu obliatu kyselinou

BRATISLAVA / Hrôza v bratislavskej MHD. Záchranári v stredu večer zachraňovali ženu obliatu kyselinou. Televízia JOJ má k dispozícii zábery z miesta incidentu. kys

Záchranári boli v stredu po 17-tej hodine privolaní na zastávku MHD Kremnická na Rusovskej ceste. Oznámenie znelo jasne - žena poleptaná kyselinou. Priamo v autobuse číslo 88, ktorý smeroval do Petržalky zachraňovali 41-ročnú cestujúcu. Okamžite ju previezli do popáleninového centra v Ružinove, kde ju ošetrili. 

Momentálne je žena hospitalizovaná, stabilizovaná a mimo ohrozenia života. Irina mala vážne poleptanú hruď a nohy od kyseliny fosforečnej. Podľa predbežných informácií sa žena mohla poleptať kyselinou sama. Okolnosti prípadu sú viac než nejasné. Vec preveruje aj polícia. Zábery z vnútra autobusu ukazujú, že kyseliny museli byť dosť. 

"Podľa doterajších zistení si 41-ročná žena mala zranenia a poškodenie odevu spôsobiť sama, neodbornou manipuláciou s touto chemickou látkou," povedala hovorkyňa bratislavskej polície Veronika Slamková. Kyselinu zrejme prepravovala v nádobe, ktorá sa jej rozleptala. "Cestujúca vodičovi oznámila, že sa jej vyliala žieravina a spôsobila jej popáleniny. Vodič tak duchaprítomne zareagoval, aby umožnil výstup cestujúcich a ihneď jej poskytol prvú pomoc," uviedla hovorkyňa dopravného podniku Adriana Volfová.

Kyselina fosforečná je to stredne silná žieravina. Má sirupovitú konzistenciu. Používa vo farmácii ako prísada do roztoku peroxidu vodíka alebo pri výrobe hnojív, vo farbiarstve, tiež pri príprave porcelánového tmelu či zubných náplní. Ale aj pri výrobe pervitínu.

​Muž vypil kyselinu chlorovodíkovú. Svoj čin následne oľutoval:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy