Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Silvester v Bratislave. Na toto sa treba pripraviť
Zdielať na

Silvester v Bratislave. Na toto sa treba pripraviť

BRATISLAVA / Do silvestrovských osláv v hlavnom meste zostáva už len jeden deň. K vítaniu Nového roka patrí samozrejme zábava, ohňostroj a u mnohých ľudí aj alkohol. Polícia bude na priebeh osláv dozerať.

Po centre Bratislavy sa, ako každý rok, bude pohybovať najväčšie množstvo ľudí a oslavovať sa bude do skorých ranných hodín. Najväčšia masa ľudí sa očakáva na Hviezdoslavovom námestí, Námestí Ľudovíta Štúra, Hlavnom námestí a na nábreží Dunaja zo strany Starého mesta. Na bezpečnosť bude v centre mesta dohliadať zvýšený počet policajtov. V službe budú policajti všetkých zložiek - poriadkovej, dopravnej ako aj kriminálnej polície. "Polícia sa zameria najmä na ochranu verejného poriadku, života a zdravia občanov, majetku, zabezpečenie bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky, ako aj bezpečnosti prítomných osôb," povedala Veronika Slamková, hovorkyňa KR PZ BA.

Pred polnocou polícia úplne uzavrie prejazd cez Vajanského nábrežie a mostovú ulicu až do skončenia silvestrovského ohňostroja. "Pri vstupe do historického centra budú usporiadatelia vykonávať preventívne kontroly osôb. Vstup nebude umožnený osobám zjavne pod vplyvom alkoholu či iných omamných a psychotropných látok," hovorí Slamková.

Tak isto bude zakázané mať pri sebe sklenené fľaše, železné tyče, nožíky, a aj zábavnú pyrotechniku, ktorou by mohli zraniť návštevníkov v uliciach mesta. Ak ste zvyknutí parkovať v centre mesta, napríklad na námestí SNP, radšej svoje auto preparkujte na bezpečnejšie miesto. "Majitelia motorových vozidiel by mali byť zvlášť opatrní pri parkovaní a neparkovať na miestach, kde sa pyrotechnika obvykle používa," povedala Slamková. 

Pozrite si archívnu reportáž, ako správne narábať so zábavnou pyrotechnikou:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy