Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Mestá sa pripravujú na silvestrovské oslavy. Pripravený je aj bohatý program
Zdielať na

Mestá sa pripravujú na silvestrovské oslavy. Pripravený je aj bohatý program

BRATISLAVA / Už o pár hodín sa rozlúčime so starým rokom a privítame nový. Prípravy silvestrovských osláv sú tak v mnohých mestách na Slovensku už v plnom prúde. Stavajú sa pódiá pre živé kapely aj novoročné ohňostroje. Zisťovali sme, v ktorých mestách budú oslavy najveselšie a kde skromnejšie.

Posledné sekundy starého roka budú môcť návštevníci Bratislavy odpočítavať na nadrozmernej svetelnej časomiere na Námestí Ľudovíta Štúra. Okrem ohňostroja na Dunaji nie je povolené v meste odpaľovať žiadne iné petardy ani svetlice. So sebou si môžete priniesť len prskavky.

Nezaostáva ani východ

V metropole východu vsadili v tomto roku na živú hudbu. Tá začne hrať o desiatej hodine na Hlavnej ulici. "O polnoci nebude chýbať ani tradičný pyromuzikálny ohňostroj," povedala Linda Šnajdárová, hovorkyňa mesta Košice. Od desiatej hodiny ožije aj námestie v Prešove, kde vsadili na domáceho interpreta. "Bude tam vystupovať prešovská skupina Heľenine oči. Po polnoci je klasický ohňostroj a po ňom bude diskotejková zábava," povedal tlačový referent Mestského úradu v Prešove Milan Grejták. 

V Žiline ani v tomto roku silvestrovská veselica na námestí nebude, aj na ohňostroj si Žilinčania budú musieť počkať. "Žilina nebude mať silvestrovský ohňostroj, ale novoročný ohňostroj," uviedol Patrik Groma, prvý zástupca primátora v Žiline.

V Trnave zažijete len slávnostný ohňostroj, a to detský o šiestej hodine a veľký silvestrovský, pár minút po polnoci. Po niekoľkých rokoch bez oficiálnych silvestrovských osláv tak mesto tento rok pripravilo pre Banskobystričanov bohatú rozlúčku so starým rokom. V historickom centre na námestí bude ľudí zabávať skupina Metalinda či Duchoňovci. 

Program na Mierovom námestí v Trenčíne začne o niečo skôr ako v iných mestách, a to už o deviatej hodine. Na námestí bude živá hudba, klzisko a polnočný ohňostroj. Silvestrovská zábava v Nitre bude na Svätoplukovom námestí s hudobným programom. 

Opatrenia zavádza aj susedná Viedeň

Rovnako ako v Bratislave aj vo Viedni sa dá vstúpiť do centra silvestrovského diania iba na určených miestach, a to vďaka bezpečnostným zábranám a rovnako ako v Bratislave, aj vo Viedni platí prísny zákaz používania akejkoľvek pyrotechniky. Rovnako zakázané je aj pitie vlastného alkoholu a povinnosťou každého návštevníka je mať pri sebe doklady, aby sa vedel polícii preukázať.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy