Zatiahnuté
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Šťastný koniec. Postrelený psík je už opäť v rukách svojho majiteľa
Zdielať na

Šťastný koniec. Postrelený psík je už opäť v rukách svojho majiteľa

NITRA / Príbeh nemeckého špica, z ktorého si niekto urobil živý terč a strieľal doňho zo vzduchovky, má napokon šťastný koniec. Zraneného psíka našiel ešte v stredu na odľahlom mieste okoloidúci a zachraňoval ho špecialista z útulku. Našťastie našu reportáž videli aj majitelia psíka a spoznali ho, a tak je už doma so svojou rodinou.

Psík žije s 85-ročnou mamou pána Ivana. Ten si po Benyho prišiel na veterinárnu kliniku. Prvé zvítanie a radosť boli pre oboch neopísateľné. "Prijíma krmivo, prijíma vodu rany sa mu krásne hoja. Už je veľmi živý, takže môže ísť domov," povedal veterinár Ivan Šidík.

Podľa rodiny sa Benymu podarilo z domu ujsť ešte v utorok, za všetko pravdepodobne môže petarda. "On sa musel z toho zblázniť a vyskočil cez ohradu, lebo my sme mohli mať aj dvierka otvorené a nikdy nespravil krok ani na ulicu, on bol taký dobrý, že nikdy neušiel," povedal majiteľ Benyho, Ivan Kovár. 

Strateného domáceho miláčika hľadali majitelia na viacerých miestach a vyhlásili to aj v rozhlase. Vo štvrtok si neter pána Ivana, všimla psíka vo vysielaní TV JOJ. Keď videli čo sa s ich psíkom udialo behal im až mráz po chrbte. Sú šťastní, že prežil a môže sa vrátiť k nim domov.

Nemeckého špica na úteku niekto postrelil so vzduchovkou a spôsobil mu viaceré zranenia. Na odľahlom mieste ho našiel okoloidúci a zavolal pomoc. "Po prvotnej obhliadke psíka som zistil, že má aj strelné zranenia v oblasti nôh," uviedol zástupca útulku zvierat v Nitre František Kubíček.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy