Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Lekár, ktorý fackoval pacientky, zostáva v nemocnici
Zdielať na

Lekár, ktorý fackoval pacientky, zostáva v nemocnici

BRATISLAVA / Pôrodník Tomáś Holán, ktorý v dokumente Zuzany Límovej spomenul fackovanie podľa neho hysterickej rodičky, zostane aj ďalej pracovať v Univerzitnej nemocnici v Bratislave na svojom mieste.

Minister zdravotníctva Tomáš Drucker odporučil vedeniu nemocnice výpoveď, ktorú pôrodník po premiére dokumentu dostal, ešte raz prehodnotiť. Minister sa s lekárom aj osobne stretol, aby si nechal vysvetliť situáciu, ktorá bola prezentovaná vo filme. Vedenie nemocnice prípad ešte raz vyšetrilo a podľa hovorkyne Kliskej sa pôrodník Tomáš Holán hneď po tom, ako vyčerpá svoju dovolenku, vráti na svoje pôvodné pracovné miesto.

"Na základe stretnutia minister usúdil, že situácia sa v skutočnosti neodohrala tak, ako bola prezentovaná vo filme a vedeniu UNB odporučil prípad prehodnotiť," povedala hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Zuzana Eliášová. "Pán doktor Holán zostáva pracovať v nemocnici, po skončení dovolenky nastúpi na svoje pôvodné pracovné miesto," informuje hovorkyňa nemocnice Eva Kliská.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy