Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Rekonštrukcia Mosta SNP stále nie je dokončená. Vozovku budú opravovať
Zdielať na

Rekonštrukcia Mosta SNP stále nie je dokončená. Vozovku budú opravovať

BRATISLAVA / Aj napriek tomu, že magistrát mesta Bratislava ešte v lete sľuboval, že rekonštrukčné práce na moste SNP budú hotové podľa plánu do konca augusta, realita je napokon iná. Počas tohto víkendu bola doprava na moste obmedzená v oboch smeroch. Dôvod - bolo treba opraviť povrch vozovky, ktorú len pred nedávnom dokončili.

Nový most slúžil len do chvíle, kým opravené nebolo treba po niekoľkých týždňoch znova opraviť. 

"Na moste sa robili úpravy rovinatosti vozovky tak aby boli dodržané povolené odchýlky," informovala hovorkyňa mesta Bratislava Zuzana Onufer. 

"Chyby na Moste SNP boli identifikované na štyroch miestach. Chyby boli identifikované na miestach kde odchylky boli väčšie ako pripúšťajú slovenské technické normy," vysvetľuje hlavný projektant rekonštrukcie mosta František Brlit. 

Napriek tomu samotní vodiči nie sú zo zrekonštruovaného mosta veľmi nadšení. "Podľa mňa hrbolaté to nemalo byť. Najpravdepodobnejšie je to, že stavebník robil pokládku asfaltu počas premávky na moste a ten kmital. Tieto kmity sa preniesli na to zariadenie, ktoré robilo cestu a tá je hrbolatá," myslí si aj dopravný analytik Jozef Dráhovský. 

Firma, ktorá most opravuje to robí v rámci reklamácie na svoje náklady.

"Potom bude nasledovať premeranie a keď bude všetko v poriadku, mesto pristúpi k prevzatiu diela. K prebratiu diela by malo dôjsť v najbližších týždňoch," dodala Onufer. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy