Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Bratislavskí hasiči majú za sebou pre silný vietor viac ako 30 výjazdov
Zdielať na

Bratislavskí hasiči majú za sebou pre silný vietor viac ako 30 výjazdov

BRATISLAVA / Bratislavskí hasiči pre silný vietor zasahovali už približne dvadsaťkrát. Televízii JOJ to potvrdilo operačné stredisko Hasičského a záchranného zboru.

Podľa pracovníka operačného strediska vo väčšine prípadov ide o padnuté stromy a konáre. V dvoch prípadoch padli konáre na autá. Hasičom ľudia nahlásili 50 adries. Postupne odstránia všetky škody. Podľa informácií z operačného strediska vietor odtrhol aj niekoľko plechov.

Hsičov zamestnáva odstraňovanie škôd od piatej hodiny. Priebežne odstraňujú spadnuté stromy a zabezpečujú poškodené strechy. Počas kalamity sa podľa informácií od hasičov nezranili žiadne osoby. Doteraz zasahovalo sedemdesiat hasičov na tridsiatich miestach s dvadsiatimi kusmi hasičskej techniky. Práce na likvidácii následkov kalamity ďalej pokračujú. 

Podľa meteorologičky Najlepšieho počasia Miriam Jarošovej fúkať bude počas celej noci. Vietor oslabí na svojej sile v piatok v dopoludňajších hodinách.

Problémy hlásia aj v obci Jahodná v dunajskostredskom okrese. Siný vietor strhol strechu domu. Poškodila elektrické vedenie. "Aktuálne hasiči čakajú na špeciálnu plošinu od elektrikárov a začnú odstraňovať následky," opisuje situáciu v obci reportér KRIMI David Mimra. 

​Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na sociálnej sieti Facebook upozorňuje, že studený front už postúpil na krajný západ nášho územia a zatiaľ najsilnejší náraz vetra zaznamenali v Kuchyni pri Malackách a to 87 kilometrov za hodinu. Front postupuje ďalej na východ a po jeho prechode sa aj výrazne ochladzuje, najviac klesla teplota na Kolibe z takmer 29 na 17 stupňov Celzia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy