Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Vrátili sa do čias bez elektriny. Po silných búrkach trvala odstávka dva dni
Zdielať na

Vrátili sa do čias bez elektriny. Po silných búrkach trvala odstávka dva dni

BRATISLAVA / Západoslovenské elektrárne stále pracujú na odstránení škôd, ktoré vo štvrtok večer spôsobila silná búrka. Ešte v sobotu ráno bolo bez elektrickej energie viac než 6000 odberných miest. Na Ružovej ulici v Ivanke pri Dunaji boli ľudia v domácnostiach dva dni pri sviečkach, pouličné osvetlenie však svietilo dňom i nocou.

Ľudia si pomáhajú, ako vedia. V susedných domoch, kde už dodávky elektriny obnovili, si nabíjajú telefóny, kúpu a stravujú deti, alebo si odtiaľ aspoň nosia ohriatu vodu na špinavý riad. Najviac ich však hnevá, že im nikto nevie povedať, kedy poruchu odstránia.

Elektrárne tvrdia, že robia všetko, čo je v ich silách. Situáciu však ešte viac skomplikovala ďalšia silná búrka, ktorá sa večer opäť prehnala Bratislavou a okolím

Počas piatkového dňa a v noci sa pracovalo na odstraňovaní porúch na vedeniach vysokého napätia. Odstraňovali sa popadané stromy na vedeniach a opravovali sa potrhané vodiče. Momentálne sa pracuje na odstraňovaní porúch na úrovni nízkeho napätia, čiže na konkrétnych odberných miestach.

"Predpokladáme, že dodávka elektriny by mala byť vo väčšine prípadov obnovená v priebehu dnešného dňa," uviedla Michaela Dobošová, hovorkyňa Západoslovenských elektrární. Do Ivanky pri Dunaji sa technici dostali v sobotu krátko predpoludním a o hodinu na to sa už na ulici oslavovalo. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy