Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Pre sťažnosť jedného človeka, zrušili koncerty v Starej tržnici
Zdielať na

Pre sťažnosť jedného človeka, zrušili koncerty v Starej tržnici

BRATISLAVA / Niekedy sa sťažujeme, rozčuľujeme, ako veci nefungujú a ako sa porušuje zákon, no márne. Ale niekedy stačí sťažnosť jediného človeka a veci sa zmenia. Ako napríklad v prípade zrušenia veľkých koncertov v bratislavskej Starej tržnici.

Najčastejšie sa ľudia sťažujú na rozbité cesty, výtlky na neporiadok v uliciach, nelegálne bilbordy, nepokosenú trávu...alebo odtiahnutie vrakov áut. Pred rokom prišiel podnet na Úrad verejného zdravotníctva pre hluk v Starej tržnici.

"Na hluk z hudobných koncertov zo Starej tržnice nám prišiel v roku 2016 jeden podnet," vysvetľuje hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva Zuzana Drobová. Koncerty a podujatia v tržnici usporadúvajú 4 roky. Regionálny úrad verejného zdravotníctva podnet preveril a prišiel k záveru, že počas koncertov boli namerané vyššie čísla ako norma povoľuje.

"V prípade, že budú prekročené, tak budeme postupovať v súlade s platnou legislatívou," hovorí Drobová. To znamená pokutu od 150 - 20 000 eur pre organizátorov koncertov. "Objektívne keď sa na tento prípad pozrieme a odosobníme sa, tak je veľmi pekné, že ešte niekde funguje ten systém, že na základe zákonného nároku jednotlivca sa veci zmenia," myslí si konateľ občianskeho združenia Aliancie Stará tržnica Pavol Murín.

"Niekedy stačí jeden človek a niekedy ich nestačí ani 10 000," hovorí komentátor Milan Kňažko. O rýchlom riešení týchto problémov len ťažko môžeme hovoriť. Napriek tomu, že v prípade Starej tržnice a prekročenej normy hluku úrady zareagovali expresne rýchlo, otvorilo to ďalší problém pre organizátorov veľkých koncertov. "V tej kapacite poviem to, čo si myslím, nemajú kam ísť," dodáva Murín.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy