Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Akciu na Zlatých Pieskoch prerušili, anonym nahlásil bombu
Zdielať na

Akciu na Zlatých Pieskoch prerušili, anonym nahlásil bombu

BRATISLAVA / Akciu na bratislavských Zlatých Pieskoch museli organizátori z bezpečnostných príčin prerušiť. Stalo sa tak potom, čo niekto nahlásil v areáli bombu.

V noci z piatka na sobotu návštevníkov Ibiza párty na Zlatých Pieskoch museli evakuovať pre nahlásenú bombu v areáli jazera. "Na základe pokynov polície sme museli akciu prerušiť kvôli vašej bezpečnosti z dôvodu nahlásenej bomby v areáli. Aktuálne prehľadávajú areál, ak sa nahlásenie nepotvrdí, budeme v akcii pokračovať," informuje na sociálnej sieti organizátor podujatia. 

"Policajti v nočných hodinách vykonali potrebné bezpečnostné opatrenia za účelom preverenia oznámenia o prítomnosti bomby na kultúrnom podujatí, ktoré sa konalo v priestoroch športovo - rekreačného areálu Zlaté piesky," informuje hovorkyňa bratislavských policajtov Lucia Miháliková.

Oznámenie bolo nahlásené prostredníctvom tiesňovej linky 112 v Českej republike. Bezprostredne po prijatí tohto oznámenia na operačnom stredisku Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave hliadky druhého bratislavského okresu nachádzajúce sa na mieste, účastníkov kultúrneho podujatia evakuovali a športový areál zabezpečili.

Z dôvodu veľkého počtu účastníkov sa na miesto dostavili aj  hliadky Pohotovostnej motorizovanej jednotky, hliadky dopravnej polície, hliadky Mestskej polície hlavného mesta Bratislavy, ktoré v súčinnosti s pracovníkmi SBS, usmerňovali takmer cca 6 000 návštevníkov kultúrneho podujatia. Areál bol následne prehľadaný pyrotechnikmi a psom vycvičeným na vyhľadávanie výbušnín. Vykonanou pyrotechnickou prehliadkou sa hodnovernosť prijatého oznámenia nepotvrdila.

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave II začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci trestného činu šírenia poplašnej správy.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy