Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Na Ukrajine zatkli bossa Yegorova, na Slovensku obžalovaného z piatich vrážd
Zdielať na

Na Ukrajine zatkli bossa Yegorova, na Slovensku obžalovaného z piatich vrážd

BRATISLAVA / Kauza Volodymyra Yegorova (52), na Slovensku obžalovaného z piatich vrážd, trvá už takmer dvadsať rokov. Obžalovaného Rusa s ukrajinským pasom nedávno zatkla ukrajinská polícia. Je obvinený z účasti na pašovaní drog a zbraní na Ukrajinu. Televízii JOJ sa podarilo zistiť, že Jegorova policajti zatkli necelý kilometer od našej hranice s Ukrajinou. Informáciu ako prvý priniesol denník Nový Čas.

Podľa informácií z prostredia ukrajinskej polície mali Jegorova zadržať v jednom z parkov v meste. Odtiaľ ho mali previezť do Vinnickej oblasti. Či je obvinený pre pašovanie zbraní a drog ukrajinská bezpečnostná služba nekomentovala. Podľa jej hovorkyne však hrozí Jegorovovi niekoľkoročné väzenie. "Zadržaná osoba je stíhaná väzobne, viac vám nemôžem povedať," povedala hovorkyňa SBU Irina Aleksejeva.

Jegorov mal stáť na čele gangu, ktorý na Slovensku čelí obžalobe z piatich vrážd z minulosti. V tejto kauze už padlo v roku 2009 doživotie, no najvyšší súd verdikt zrušil. V prípade bolo nariadené nové dokazovanie. Jegorov strávil vo väzení viac ako 11 rokov. Po prepustení ho naše úrady vyhostili na Ukrajinu. Minulý rok však vyhostenie skončilo. Oslovili sme aj naše ministerstvo spravodlivosti, to informáciu o jeho zadržaní nepotvrdilo.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy