Oblačno
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Situáciu v Pentagone majú vyriešiť policajná maringotka aj podzemné kontajnery
Zdielať na

Situáciu v Pentagone majú vyriešiť policajná maringotka aj podzemné kontajnery

BRATISLAVA / Drogy, pasáci, neporiadok a silný zápach. Takto to už dlhé roky vyzerá v okolí nechválne známeho bratislavského Pentagonu. Situáciu sa snažia dlhodobo riešiť rôzne inštitúcie. Teraz chce pomôcť i magistrát mesta.

Pre rôznu trestnú činnosť musia policajti do neslávneho Pentagonu chodiť približne 600 krát ročne. "Najčastejším druhom trestnej činnosti za rok 2014 v uvedenej oblasti drogová trestná činnosť," uviedol policajný hovorca Michal Szeiff.

Rešpekt si na tomto mieste musia často vydobyť aj príslušníci PMJ, ktorí sú zvyknutí na všeličo.

Vďaka kamerovému systému majú síce mestskí policajti okolie Pentagonu pod dohľadom 24 hodín denne, na miesto ale aj niekoľkokrát denne musia chodiť. Podľa primátora Bratislavy Iva Nesrovnala to ale nestačí. Situáciu by mohla vyriešiť nonstop prítomnosť mestských policajtov. "Mestská polícia sem dá obytný voz, respektíve maringotku, kde budú prítomní 24 hodín denne policajti a je plne vybavená na výkon policajnej služby," uviedol primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Magistrát bude bojovať aj s odpadkami. "Vybrali sme toto miesto ako druhé mesto v našom meste, kde umiestnime novinku, podzemné kontajnery," dodal Nesrovnal.

Starosta Vrakune je rád, že našli s primátorom spoločnú reč, ale boj s neprispôsobivými občanmi v tejto lokalite vidí ako beh na dlhú trať. "Nám táto situácia už prerástla cez hlavu a ja s ňou jednoducho nie som vôbec spokojný, snáď sa to podarí zlepšiť," uviedol starosta Vrakune Martin Kuruc.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy