Jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Matka žije s bábätkom a 12-ročným synom v rozpadnutej búde. Sociálka jej zatiaľ nepomohla
Zdielať na

Matka žije s bábätkom a 12-ročným synom v rozpadnutej búde. Sociálka jej zatiaľ nepomohla

BRATISLAVA / V jednej bratislavskej mestskej časti žije v rozpadávajúcej sa záhradnej búde matka s dvomi deťmi. Podľa informácií z anonymného zdroja, ktoré získala TV JOJ, žena sa o 14-mesačnú dcérku nestará a deti sú vraj zanedbané. Polícia rodinu pozná a sociálka prípad údajne rieši dlhší čas.

Za zarasteným plotom priamo pri hlavnej ceste, je pozemok s hnilou búdou. A v ňom žije 14-mesačné dievčatko s 12-ročným bratom. Matka sa o deti nestará. To boli informácie ktoré od anonymného zdroja dostali do redakcie TV JOJ. Na miesto išiel okamžite reportér Rasťo Striško. Naoko opustenú búdu naozaj obýva matka dvoch detí, Martina. Podľa ľudí z jej okolia má dlhoročné problémy so zabezpečením starostlivosti o svoje deti. S malým bábätkom zvykne chodiť do neďalekej krčmy, v ktorej trávi hodiny. Štáb TV JOJ pustila do búdy, v ktorej žije 4 roky.

Žena tvrdí, že sociálka ich zložitú životnú situáciu pozná veľmi dobre, aj to, že s bábätkom žije s otrasných podmienkach. "Zo sociálky mi sem chodili, veľmi dobre vedia, ako bývam. Keď mám pravdu povedať, chceli ma dať do krízového centra, lenže, viete ako, 120 eur platiť, to je pre mňa nevyhovujúce, z čoho by som žila," hovorí pani Martina, matka detí.

Prípad nahlásil reportér Rasťo Striško polícii, ktorá priamo na miesto zavolala zdravotníkov aj sociálku. "Deti boli vyšetrené. Ich zdravotný stav si nevyžadoval hospitalizáciu," povedala Dana Kamenická, hovorkyňa DFNsP BA. 

Tvrdenia o spôsobe, akým zabezpečuje starostlivosť deťom ich matka naznačujú, že ich v tomto prostredí nezvláda. Na miesto prišla aj sociálka, ktorá stav v akom deti sú, veľmi dobre pozná. Je preto zaujímavé, že Martina v tejto búde s vedomím sociálnych pracovníkov žije minimálne 14 mesiacov s bábätkom, a 4 roky s 12-ročným synom. Pracovník kurately sa na mieste reportérovi k prípadu odmietol vyjadriť.

O prípad sa Rasťo Striško naďalej zaujíma. Od bratislavskej sociálky žiada konkrétne informácie o tom, ako zabezpečovali v tomto prostredí ochranu maloletých detí, aj pomoc samotnej žene. Ich otec je aktuálne vo väzení. Prednedávnom Martinu brutálne zbil a mal ohrozovať aj samotné deti. Pani Martina dúfa, že sa jej situácia zlepší. Odmieta tvrdenia, že deti zanedbáva, snaží sa s nimi prežiť, ako vie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy