Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Prezident Kiska išiel do práce na bicykli
Zdielať na

Prezident Kiska išiel do práce na bicykli

BRATISLAVA / Vo štvrtok okolo vás možno prešiel prezident a vy ste si to ani nevšimli. S prilbou na hlave, okuliarmi na nose a na bicykli zapadol medzi ľudí v bratislavských uliciach náhliacich sa do práce, aby podporil národnú kampaň "Do práce na bicykli".

Ak sa obyčajný človek rozhodne ísť do práce na bicykli potrebuje k tomu tak maximálne bicykel a prilbu. Ak sa rozhodne ísť do práce na bicykli prezident, je to o niečo komplikovanejšie. "Milujem jazdu na bicykli. Len neviem, či by sa dalo každý deň v tejto premávke takto chodiť," uviedol Andrej Kiska.

Hustá premávka nie je jediný problém. Je to aj o niečom inom. "O chodníkoch a cyklochodníkoch a možno to je trošku aj o takom rešpekte vo vzťahu šoférov k tým, ktorí sú na bicykli," dodal Kiska.

Napriek tomu náš prezident sa o svoju bezpečnosť môže báť aj na bicykli o čosi menej. Strážený je hneď z niekoľkých strán. "Viditeľnými" ľuďmi, ktorí prezidenta strážia, sa to ale nekončí. "Nie vždy všetko je tak ako v skutočnosti vyzerá. Preto je potrebné vnímať to tak, že to čo vidíte je asi len určité percento a časť z toho, čo okolo takejto osoby je realizované," hovorí bezpečnostný analytik Juraj Zábojník.

Presný počet ochrankárov sme sa ale nedozvedeli. "Počty nasadených príslušníkov spadajú do reźimu utajenia a určite nebudem o tom hovoriť," dodal Zábojník.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy