Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Na cestách v seneckom okrese vyčíňali podgurážení vodiči
Zdielať na

Na cestách v seneckom okrese vyčíňali podgurážení vodiči

SENEC / Až pod dve dopravné nehody sa v nedeľu večer v seneckom okrese podpísal alkohol. Pri nehodách sa zranilo viacero ľudí, ktorých museli v nemocnici ošetriť.

Vodičovi, ktorý zavinil podľa polície krátko pred ôsmou večer nehodu pri Dunajskej Lužnej, namerali v dychu viac ako tri promile. Štyridsaťtriročný vodič išiel v Dunajskej Lužnej po hlavnej ceste v smere do Šamorína. Pred jedným z rodinných domov z nezistených príčin prešiel do protismeru, kde sa zrazil s oproti idúcou dodávkou. Vodič osobného auta aj so spolujazdkyňou utrpeli ľahké zranenia a boli prevezení do jednej z bratislavských nemocníc.

"Dvadsaťpäťročná žena mala úraz hlavy a 43-ročný muž bol intoxikovaný alkoholom a taktiež mal poranenú hlavu. Obidvaja boli prevezení do Univerzitnej nemocnice v Ružinove," potvrdil hovorca záchranárov Boris Chmel.

Druhá nehoda sa stala v obci Kaplná tiež okolo ôsmej hodiny večer, kde vodičke zistili v dychu viac ako jedno promile. Podľa doterajších zistení 34-ročná vodička zišla mimo cestu a narazila do steny rodinného domu. Žena z miesta nehody odišla. O dopravnej nehode informovala až lekára, ktorý ju ošetroval. Polícia vyšetruje ďalšie okolnosti aj príčiny dopravnej nehody. V obidvoch prípadoch polícia začala trestné stíhanie pre prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.  V prípade dokázania viny hrozí vodičom ročný trest za mrežami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy