Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pozemková mafia opäť na súde, obžalovaných je trinásť ľudí
Zdielať na

Pozemková mafia opäť na súde, obžalovaných je trinásť ľudí

PEZINOK / Na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku opäť ožíva kauza takzvanej pozemkovej mafie. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry už podal ďalšiu obžalobu na 13 ľudí. Nechýba medzi nimi ani človek, ktorý má byť zapletený do únosu a zavlečenia syna exprezidenta Kováča.

Celý prípad sa týka nekalého kšeftovania s pozemkami v bratislavskej lokalite Rusovce. "Včerajším dňom bola podaná ďalšia obžaloba na jednu časť z pozemkovej mafie. Zatiaľ sa to týka trinástich obvinených," povedal prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Alexander Bíró. 

Medzi obvinenými sú podľa zistení televízie JOJ i mená známe z minulosti, napríklad i z iných káuz. Obvinený je napríklad bývalý starosta obce Dušan A. alebo bývalý príslušník SIS Michal H., ktorý má byť napríklad zapletený taktiež do únosu Michala Kováča mladšieho. Ten už v minulosti v rozhovore pre denník Plus jeden deň označil svoje obvinenia za pomstu. 

"Pozrite sa, viacerých ľudí, ktorí za posledné obdobia k polícii nastúpili, som kedysi v rámci služobného hodnotenia označil za menej schopných. Ak niekomu poviete, že pochybujete o jeho schopnostiach a on sa po čase dostane do špecializovaného tímu, ktorý na vás pracuje, a nakoniec zistíte, že je to možno šéfka toho tímu, tak sa môžete domnievať, že ide o osobnú zainteresovanosť ľudí z minulosti," napísal Michal H. 

"Niektorí figurujú ako svedkovia a niektorí ako obvinení," dodal Bíró. Na svedomí toho majú mať obvinení podľa záveru policajného vyšetrovania a podľa návrhu obžaloby dosť.  "Kladie sa im za vinu falšovanie verejnej listiny, podvody, legalizácia príjmu z trestnej činnosti," doplnil Bíro. 

rozhodnúť teraz musí Špecializovaný trestný súd. Ten pokiaľ obžalobu príjme, bude o vine či nevine obžalovaných rozhodovať. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy