Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Päť rokov nezvestnú predavačku Ivetu Částovú vyhlásili za mŕtvu
Zdielať na

Päť rokov nezvestnú predavačku Ivetu Částovú vyhlásili za mŕtvu

BRATISLAVA / Blížia sa sviatky pokoja a radosti. Pre rodiny obetí kriminálnych živlov sú ale Vianoce tým najbolestnejším obdobím roka. Takéto dni doslova pretrpia.

"Smutné, veľmi smutné sviatky to sú," priznáva sestra Ivety Částovej.

Predavačka z bratislavských potravín chýba rodine už od 14. marca 2012, keď išla do práce z Karlovej Vsi do obchodu na Račianskej. Jej stopa sa končí u prevádzkovateľa Štefana Szaba. Potvrdzujú to aj totožné lokalizácie mobilov nezvestnej a jej šéfa.

Štefan Szabo si už medzičasom odpykáva doživotný trest za dve vraždy svojich kamarátov pumpárov, od ktorých si požičal milióny slovenských korún a nevrátil ich. Rovnako mala finančnú rezervu aj nezvestná, pretože krátko pred jej zmiznutím predala byt. Peniaze požičala šéfovi, ktorý bol vo finančných problémoch.

Zmizla z večera do rána

Keď žiadala o vrátenie asi 33 000 eur, zmizla. Od marca 2012 je pravdepodobne mŕtva. Polícia vyšetrovanie pred rokom, 18. decembra 2015, prerušila. Chýbal totiž jednoznačný dôkaz vraždy. V auguste tohto roku ju súdy vyhlásili za mŕtvu. Jej sestra sa ale zmeriť s verdiktom nevie.

Rodina podala proti rozhodnutiu o vyhlásení Ivety Částovej za mŕtvu dovolanie na Najvyšší súd. Ten zatiaľ definitívne nerozhodol.

Rodina, napriek piatim rokom od zmiznutia Ivety, stále verí v zázrak.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy