Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Slovenské úrady v pohotovosti, na viacerých nahlásili podozrivé zásielky
Zdielať na

Slovenské úrady v pohotovosti, na viacerých nahlásili podozrivé zásielky

BRATISLAVA / Za posledné tri dni prišli na viaceré slovenské úrady aj súdy podozrivé zásielky. Ešte v utorok 22. novembra prišla na Ministerstvo spravodlivosti podozrivá listová zásielka. Podobné obálky prišli aj na Okresný súd v Považskej Bystrici a Poprade. Vo štvrtok museli policajti zase evakuovať Daňový úrad v Bratislave pre bombovú hrozbu.

Polícia prijala oznámenie po pol jednej o tom, že v priestore Daňového úradu na Ševčenkovej ulici v Bratislave sa nachádza výbušnina. 

Polícia okamžite na miesto vyslala pyrotechnikov a psovodov so služobnými psami, pri prehliadke žiadnu bombu nenašli. Polícia prípad vyšetruje ako šírenie poplašnej správy. 

Podozrivé zásielky

Vo štvrtok dostali podozrivé listové zásielky aj Okresný súd v Kežmarku a Krajské riaditeľstvo polície v Prešove. 

Polícia vyzýva občanov, štátne inštitúcie a organizácie na zvýšenú opatrnosť pri manipulácii s doručenými listovými zásielkami, ktoré sa javia adresátom nezvyčajné, neštandardné alebo podozrivé.

Varovanie polície

"V prípade doručenia podozrivej zásielky žiadame verejnosť, aby s ňou ďalej nemanipulovala a okamžite kontaktovala políciu na čísle 158," uviedol hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

Uvedené prípady vyšetrujú policajti Národnej kriminálnej agentúry Prezídia Policajného zboru. Vzhľadom na súčasný stav vyšetrovania polícia neposkytuje bližšie informácie. 

Ako Slivka v stredu informoval, podľa predbežných zistení zásielka doručená na rezort justície obsahovala potenciálne nebezpečný materiál. Ten môže pri vdýchnutí alebo požití vyvolať ohrozenie alebo poškodenie zdravia. Zásielka obsahovala anonymný list adresovaný zamestnancom v oblasti justície, prokuratúry a polície.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy