Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Spor o Maják nádeje sa vyostruje. V piatok prebehne dražba
Zdielať na

Spor o Maják nádeje sa vyostruje. V piatok prebehne dražba

BRATISLAVA / Spor o bratislavské krízové centrum pre týrané matky, takzvaný Maják nádeje sa vyostruje. Ide o budovu, kde sídli. V súčasnosti prebieha exekúcia a hrozí to, že bratislavské Staré Mesto o budovu príde.

Bratislavská mestská časť Staré Mesto a bývalý šéf televízie Markíza či exminister hospodárstva Pavol Rusko sa sporia o dom, v ktorom sídli krízové centrum pre týrané matky, takzvaný Maják nádeje.

V piatok by mala prebehnúť dražba. Vyvolávacia cena 710 tisíc eur. S tým bratislavská mestská časť nesúhlasí, pretože okrem toho, že môžu o budovu prísť, starosta tvrdí, že predkupné práva na tento dom v centre Bratislavy majú oni.

"V piatok by sa malo rozhodnúť o tejto nehnuteľnosti. My sme presvedčení, že je to nezákonné a urobili sme všetky právne kroky pre to,aby sme tomu zabránili a zachránili budovu, aby si mestská časť mohla uplatniť predkupné právo na spätné odkúpenie tejto budovy," povedal Radoslav Števčík, starosta MČ Bratislava Staré Mesto.

Rusko sa bráni

"Nedovolíme, aby Pavol Rusko a jeho komplici takýmto spôsobom ukradli mestskej časti Staré Mesto jej majetok," pokračuje Števčík.

Podľa tvrdenia starostu Rusko sa budovou, na ktorú má podľa neho predkupné právo Staromestská časť, zaručil za pôžičku. Zároveň ale dodal, že Rusko peniaze zdefraudoval, neskôr svoju dlžobu priznal, načo prišla na rad exekúcia. 

Nový projekt

Pavol Rusko sa voči všetkým obvineniam bráni. Hovorí že ide o účelové nezmysly. "Všetko bolo v súlade so zákonom a sme pripravení to pred kýmkoľvek a kedykoľvek to dokázať," uvádza Pavol Rusko.

Ďalej hovorí o tom, že sa s mestom chcel ešte pred časom dohodnúť, aby spoločne predali budovu Majáka nádeje v centre mesta. Za získané peniaze chcel postaviť nové krízové centrum, s čím mesto nesúhlasilo. Zároveň tvrdí, že on už ale mal rozbehnutý nový projekt,  ktorý sa mu prístupom Starého Mesta skomplikoval.

Nechcenými rukojemníkmi sa stali klienti tohto krízového centra, ktorí majú sami dosť vlastných problémov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy