Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Pred ministerstvom vnútra bol opustený ruksak, zasahovali pyrotechnici
Zdielať na

Pred ministerstvom vnútra bol opustený ruksak, zasahovali pyrotechnici

BRATISLAVA / Pred budovou vnútra na Pribinovej ulici v Bratislave pre voľne položený ruksak zasahovali pyrotechnici. V ruksaku nič podozrivé pyrotechnici nenašli.

Polícia preverovala ráno oznámenie, ktoré dostala od policajta, že na tráve vpravo od vchodu do budovy ministerstva vnútra leží ruksak. Polícia miesto okamžite zabezpečila, bomba v ňom nebola. 

"Ruksak z miesta policajti následne zobrali na policajné oddelenie ako nález vecí," uviedla hovorkyňa bratislavskej krajskej polície Tatiana Kurucová. 

V posledných dňoch nejde o prvý planý bombový poplach. Pred mesiacom takto pyrotechnici zasahovali na jednom z bratislavských námestí pre pohodenú igelitku. Pred niekoľkými dňami zase pyrotechnici kontrolovali zabudnutú batožinu na bratislavskej autobusovej stanici. 

Na podozrivé nálezy sú policajti citliví obzvlášť v tomto čase. Nielen kvôli bezpečnostnej situácii v Európe, ale aj pre naše predsedníctvo v Rade Európy. Nastavené bezpečnostné opatrenia sú na najvyššej úrovni. "Policajt, spravodajské služby, bezpečnostné zložky vrátane Ozbrojených síl sú dlhodobo pripravované a pripravené zasiahnuť v prípade potreby," hovorí bezpečnostný expert Jaroslav Naď.

Septembrový summit

Najväčšia zaťažkávajúca skúška na nich čaká 16. septembra. V Bratislave sa zídu prezidenti a premiéri všetkých krajín Európskej únie. "Pôjde o najväčšie bezpečnostné opatrenia od summitu Bush-Putin," uviedol hovorca ministerstva vnútra Petar Lazarov. 

Na summit sa pripravuje aj špeciálne policajné LYNX komando. V najbližších dňoch absolvuje cvičenie s dôrazom práve na toto stretnutie. "Sa snažíme teraz precvičiť všetky špecifiká, to znamená, na súši, na vode, aj vo vzduchu. Pretože každý zákrok má určité zvláštnosti, ktoré musíme zohľadniť pri zásahu," uviedol riaditeľ LYNX komanda policajného prezídia Štefan Hamran. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy