Zatiahnuté
21°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Bomba v bratislavskom obchodnom centre, evakuovali desiatky ľudí
Zdielať na
Krimi

Bomba v bratislavskom obchodnom centre, evakuovali desiatky ľudí

BRATISLAVA / V kasíne v bratislavskom obchodnom dome je bomba. Takýto telefonát dostali operátori tiešňovej linky 112. Desiatky ľudí, ktorí boli v tom čase vo vnútri museli evakuovať. Bombu nahlásil anonym z úplne iného kraja.

Výbušninu nahlásil neznámy páchateľ v piatok krátko pred pol desiatou hodinou večer. V obchodnom dome bolo pár ľudí v otvorených kaviarniach a v kasíne. Kino sály boli plné návštevníkov. Všetkých museli okamžite evakuovať.

"Na miesto boli ihneď po prijatí oznámenia vyslaní pyrotechnici a psovodi so služobnými psami na vyhľadávanie výbušnín," upresnil postup polície hovorca Krajskej polície v Bratislave Michal Szeiff.

Evakuácia

Všetky vstupy do obchodného centra strážili policajti. Nikto nesmel dnu. "My sme boli v kine a potom niekto prišiel a zakričal, že je tam bomba. Ale v kine nevypli premietanie a nezasvietili svetlá, takže sme si mysleli, že je to vtip," spomína na piatkové udalosti Daniel - jeden z návštevníkov kina.

Daniel a ďalší ľudia v kinosále, tak sedeli na svojich miestach, až kým neprišiel policajt a neposlal ich von z nákupného centra. Zhruba do sto ľudí tak stálo pri obchodnom dome a čakali čo sa bude diať ďalej.

Domov nemohli ísť, pretože svoje autá - a v nich osobné veci - mali odparkované v obchodnom dome. "Auto mám zaparkované v garáži na streche obchodného centra, takže preto čakám. Inak by som už išiel domov," dodal Daniel.

Páchateľ

Svoje auto mal na streche obchodného domu zaparkované aj Peter. Oblečený len v tom čo mal na sebe čakal vonku v zime na odvoz, ktorý ho mal zobrať domov. Pre svoje vozidlo sa plánoval zastaviť neskôr. "Policajti nám nevedeli povedať, že kedy to bude sprístupnené, takže po auto si prídem asi až zajtra ráno," dodal Peter.

Bombu v kasíne obchodného domu mal nahlásiť páchateľ zo Žilinského kraja. Na linke 112 v tom regióne totiž prijali oznámenie o výbušnine a postúpili ho bratislavským policajtom. Jeho pravdivosť sa po prehľadaní celého obchodného domu nepotvrdila. Ako upresnil policajný hovorca Michal Szeiff, prípadom sa už zaoberá Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline.

Hrozba väzenia

"Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci prečinu šírenia poplašnej správy. Po páchateľovi polícia pátra a v prípade jeho zistenia, mu hrozí trest odňatia slobody na 1 až 5 rokov," uviedla hovorkyňa Krajskej polície v Žiline Jana Balogová.

"Sme radi, že hrozba útoku sa nepotvrdila. Chceli by sme sa poďakovať všetkým zložkám policajného zboru za rýchly a profesionálny zásah," napísala v stanovisku riaditeľka obchodného centra Petra Klasová Hándlová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy