Jasno
21°
Bratislava
Viola
18.5.2024
REBRÍČEK: Najväčší absentéri parlamentu? Národniari
Zdielať na

REBRÍČEK: Najväčší absentéri parlamentu? Národniari

Poslanci SNS vedú rebríček tých, čo vynechali najviac hlasovaní. Najväčším absentérom na hlasovaniach spomedzi poslancov Národnej rady v končiacom sa volebnom období je podľa stránky www.dotankoch.sk Ján Slota (SNS).

Podľa stránky, ktorá mapuje aktivity poslancov, sa Slota zúčastnil na 54% hlasovaní. Agentúra SITA sa s ním pokúsila telefonicky skontaktovať, ale po prosbe, aby sa vyjadril k svojej účasti na hlasovaniach, sa telefonické spojenie prerušilo.

Štatistiky? Vraj nie sú hodnoverné

Druhým najviac absentujúcim poslancom na hlasovaniach je Ján Mikolaj (SNS), ktorý bol prítomný na 66 percent všetkých hlasovaní. Po ňom nasleduje Anna Belousovová. Štatistika podľa jej slov zachytáva nehlasovanie, a nie neprítomnosť na hlasovaní.

„Môžem mať kartičku zasunutú a nehlasovať, to neznamená, že nie som v parlamente a že nie som prítomná,“ reagovala Belousovová. Štatistiky podľa nej nie sú hodnoverné a odporúča novinárom, aby si pozreli prezenčné listiny.

TOP 10 absentérov v NR SR

1.    Ján Slota
2.    Ján Mikolaj
3.    Anna Belousovová
4.    Mojmír Mamojka
5.    Richard Raši
6.    Štefan Zelník
7.    Robert Kaliňák
8.    Jana Vaľová
9.    Vincent Lukáč
10.  Anna Vitteková

zdroj: dotankoch.sk

Sulík povedal 167 tisíc slov

Spomedzi všetkých poslancov v parlamente bol v končiacom sa volebnom období najväčším rečníkom Richard Sulík (SaS), ktorý podľa stránky vystúpil počas rokovaní 4 156 krát a povedal približne 167 tisíc slov. Druhý, ktorý najviac rozpráva, je Branislav Ondruš (Smer-SD).

Medzi poslancov Národnej rady SR, ktorí počas celého volebného obdobia predkladali najviac zákonov, patria podľa stránky www.dotankoch.sk Milan Hort, Ľudovít Jurčík a Pavol Abrhan.

Stránka mapuje aktivity poslancov počas volebných období. Poskytuje rebríček najstarších, najmladších a najvzdelanejších poslancov. Ako aj zoznam tých, ktorí v parlamente najviac a najmenej rozprávajú alebo tých, ktorí boli najviac a najmenej lojálni voči svojej strane.

parlament_SR-budova zvonku_rokovanie

ISIFA

Súvisiace články