Jasno
13°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Predvolebný prieskum agentúry Polis - február 2012
Zdielať na

Predvolebný prieskum agentúry Polis - február 2012

Najhorší volebný výsledok v histórii strany! Ten predpovedá SDKÚ-DS najnovší prieskum verejnej mienky agentúry Polis, ktorý telefonicky spracovala pre spravodajskú televíziu TA3.

1. Smer-SD 41,5 %

2. KDH 11 % hlasov

3. Most-Híd 7,7 % 

4. SDKÚ-DS 7,7 % 

5. Obyčajní ľudia a NO 7,2 %

6. SaS 6,3 %

zdroj: polis, ta3

Víťazom predčasných volieb by sa stal Smer-SD so ziskom 41,5 percenta. Strana Roberta Fica by zároveň obsadila 77 kresiel v parlamente. Znamenalo by to, že môže vládnuť sama. I keď len s tesnou väčšinou.

Veľmi zle dopadol donedávna ešte líder pravice Mikuláš Dzurinda. Jeho SDKÚ preskočilo KDH a dobehol Most-Híd. No a na modrých sa tlačí aj obyčajní Igora Matoviča.

Pred bránami parlamentu by zostala napríklad SNS či hnutie 99 percent. Telefonický prieskum potvrdil trend prepadu pravice a veľkú prevahu sociálnych demokratov. Podrobnosti TU.

Robert Fico je tak najpravdepodobnejším budúcim predsedom vlády. Tvrdí, že partnerov si bude vyberať podľa postoju k euru a eurovalu. „Neviem si predstaviť, že časť vládnych strán by mala odmietavé stanovisko a časť by ho podporovala,“ reagoval na závery summitu, kde sa lídri dohodli na spustení trvalého eurovalu od júla 2012.

Dzurinda_tlačovka_šibalský výraz tváre

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy