Jasno
11°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Fico? KDH vládlo aj s inými komunistami, odkazuje Hrušovský
Zdielať na

Fico? KDH vládlo aj s inými komunistami, odkazuje Hrušovský

Kresťanskodemokratické hnutie vládlo s inými komunistami, ako je Robert Fico. V debate s vysokoškolákmi to vyhlásil expredseda hnutia Pavol Hrušovský. Spomenul Pavla Koncoša, Ľubomíra Fogaša, či Petra Weissa.

KDH s nimi podľa neho vládlo, aby nedali Slovensko Vladimírovi Mečiarovi. Zdôraznil, že KDH nie je za kompromisy, ale politika je umenie kompromisy prijímať.

Internet = Manipulácia

Hrušovský tiež približne 100 študentov upozornil na nové techniky manipulácie s verejnou mienkou. „Pred dvoma rokmi strana, ktorá nemala členov, páni sedeli v obývačkách za notebookom a doniesli do parlamentu niečo nové,“ povedal s tým, že zároveň položil otázku, či aj dobré.

Vyzval, aby verili skúseným stranám a politikom. Hrušovský cíti hazard, ktorým sa niekto pokúša predstavovať novú víziu, ktorá neponúka, len kritizuje.

Zakladateľ KDH Ján Čarnogurský tvrdí, že traja ministri KDH Ján Figeľ, Daniel Lipšic a Ivan Uhliarik riadili svoje rezorty v podstate dobre.

KDH má Biele Slovensko

Hnutiu však vyčítal, že sa nedostatočne zastalo Uhliarika, ktorý musel viesť súboje s lekármi. Upozornil tiež, že ľudia môžu mať dojem, že KDH je vo vleku SDKÚ-DS. KDH by malo preto ísť do ideovopolitických zápasov v rámci štátu, aby mohlo lepšie presadzovať svoju politiku.

Cestu z krízy, ktorá sa začína prácou, bude ponúkať vo svojej volebnej kampani KDH. Biely tím kresťanských demokratov dnes odštartoval svoju volebnú kampaň, predseda strany Ján Figeľ s bielou bundou, čiapkou a šálom symbolicky odhalil stranícky bilbord so sloganom Silnejšie Slovensko - začína to prácou pri ich straníckej centrále v Bratislave. VIAC TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy