Zatiahnuté
12°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
KUSÝ: Poradím strán v prieskume zamiešala Gorila
Zdielať na

KUSÝ: Poradím strán v prieskume zamiešala Gorila

To, že kauza Gorila dopomohla strane KDH k získavaniu voličských hlasov si myslí aj politológ Miroslav Kusý. Toto tvrdenie potvrdzujú aj výsledky verejnej mienky. V nej sa kresťanskí demokrati vyšplhali na 2. miesto.

Udalostiam okolo kauzy Gorila pripisuje politológ Miroslav Kusý skutočnosť, že podľa aktuálnych výsledkov prieskumu verejnej mienky agentúry MVK by získalo KDH viac hlasov ako SDKÚ-DS.

Lipšic je hlavný drdina

,,Na prvé počutie mi napadá okamžite Lipšic a jeho akcia, pokiaľ ide o kauzu Gorila. Tá predsa len otriasla verejnou mienkou, o tom médiá písali, a Lipšic je v tom hlavný hrdina," myslí si politológ.Z toho zrejme profituje KDH.

,,Naopak SDKÚ je strana, ktorá prišla o svojho nominanta, ktorý v tom bol namočený až po uši, a ďalší protagonisti SDKÚ sú v tom takisto," dodal politológ. Je však ťažké povedať, či sa KDH na druhej priečke za Smerom-SD udrží až do predčasných volieb. ,,Podľa toho, ako bude otváranie tej kauzy Gorila pokračovať. Ak sa Lipšicovi s tým podarí niečo urobiť, nejaké odhalenia, ak polícia pokročí, tak by z toho samozrejme mohli celkom solídne profitovať," konštatoval Kusý.

Žiadny napinák

Výsledky ostatných strán v prieskume nepovažuje politológ za prekvapujúce. ,,O SNS nie je počuť doteraz a je tam rivalita s Annou Belousovovou a jej stranou," skonštatoval.

Ak by sa predčasné parlamentné voľby konali začiatkom tohto mesiaca, KDH by v nich získalo viac hlasov než SDKÚ-DS. Kým strane SDKÚ-DS vyjadrilo priazeň v prieskume 9,3 percenta opýtaných, KDH by volilo 9,6 percenta respondentov. Prvenstvo si už stabilne drží Smer-SD, podľa prieskumu MVK by ho volilo 40,1 percenta opýtaných. VIAC TU.

TASR/Martin Baumann

Súvisiace články

Najčítanejšie správy