Jasno
17°
Bratislava
Viola
18.5.2024
SNS bude sčítavať volebné hlasy. Bojí sa podvodov
Zdielať na

SNS bude sčítavať volebné hlasy. Bojí sa podvodov

Slovenská národná strana sa obáva volebných podvodov pri sčítavaní hlasov v marcových voľbách. Na pondelkovom zasadnutí predsedníctva v Žiline strana upozornila okresných a krajských predsedov, aby dohliadali na paralelné sčítavanie hlasov v každom okrsku.

"Skúsenosti z uplynulých volieb nás poučili, aké podvody sa dajú robiť nielen v teréne, ale aj so softvérom, ktorý dodáva informácie Ústrednej volebnej komisii, lebo sme zistili rozdielne počty hlasov v niektorých volebných okrskoch v porovnaní s tými, ktoré Ústredná volebná komisia (ÚVK) zverejnila," citovala predsedu SNS Jána Slotu hovorkyňa strany Jana Benková.

Voľby v 2010 boli zmanipulované

Slota po parlamentných voľbách v roku 2010 tvrdil, že boli zmanipulované v neprospech SNS. Na Ústavný súd SR sa národniari podľa jeho slov neobrátili, pretože informácie o podvodoch dostali až po uplynutí zákonnej lehoty. SNS napokon len tesne prekročila päťpercentný prah pre vstup do parlamentu a obsadila deväť poslaneckých kresiel. Po odchode Anny Belousovovej a Rudolfa Pučíka má poslanecký klub SNS sedem členov.

Slovenskú národnú stranu (SNS) do predčasných volieb povedie jej predseda Ján Slota, číslom dva na kandidátke národniarov bude prvý podpredseda SNS Andrej Danko, trojkou je predseda poslaneckého klubu Rafael Rafaj.

ISIFA

Súvisiace články