Zatiahnuté
15°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Expolicajt z Gorily. Poskytne zničené tajné dokumenty!
Zdielať na

Expolicajt z Gorily. Poskytne zničené tajné dokumenty!

Kauza Gorila pokračuje! Expolicajt z Úradu boja proti korupcii Ján Rejda, ktorého meno sa spomína v spise, poskytne vyšetrovateľom informácie k už zničeným dokumentom. Ak ho o to požiadajú...

"Má to na rôznych médiách, má tieto dokumenty, ktoré sú už skartované a je ochotný ich ako jediný predložiť... Nám stačí, aby Daniel Lipšic zbavil Rejdu mlčanlivosti a Slovensko sa dozvie, čo sa tu deje," povedal predseda strany Právo a spravodlivosť (PaS) Peter Puškár. Tá má dokonca Rejdu na kandidátke. Na Puškára sa mal obrátiť ešte pred vznikom PaS. "Zistil som, že mám odpočúvaný telefón, nasadili na mňa sledovačku... Nechcem degradovať ich prácu, ale keď im to pomôže," vyjadril sa Rejda.

Konšpiračných bytov je v Bratislave niekoľko

Podľa lídra mimoparlamentnej strany má bývalý policajt informácie aj z mnohých iných sledovaní a odpočúvaní pomimo Gorily. Tieto informácie však mali byť podľa neho "upratané" vtedajším ministrom vnútra Vladimírom Palkom.

"Konšpiračné byty, tak ako sa spomínajú v kauze Gorila, sú po celom Slovensku a v Bratislave je ich niekoľko... Keby sa vyšetrovali alebo len povedalo o ďalších dvoch, troch, štyroch veciach, tak tomu ľudia ani neuveria... Sem-tam to vypukne, keď vidíme, kedy policajti sa zúčastňovali na vraždách. Toto sa u nás deje - nepohodlní ľudia sa odstraňujú, diskreditujú, zatvárajú a tí, čo páchajú trestnú činnosť, to všetko riadia," zdôraznil Puškár.

Podať trestné oznámenie je nezmyselní, tvrdí Puškár

Puškár sa napriek týmto informáciám na orgány trestné v činnom konaní neobrátil. "Podať trestné oznámenie tomu, kto pácha trestnú činnosť na to, že pácha trestnú činnosť, je zjavne nezmyselné," vysvetlil.

Rejda už v minulosti potvrdil pre denník SME informácie Gorily o tom, že sa stretával v bratislavskom byte s podnikateľom Zoltánom Vargom. Poprel však, že by za tieto informácie dostával peniaze, ako to naznačuje spis. "Keď zarábam 50.000 mesačne, tak na to, aby si ma niekto kúpil, musí dať podstatne viac, nie omrvinky," uviedol na margo týchto podozrení Puškár.

Spoločnosť Penta, ktorá sa spája so spisom Gorila, v utorok prvýkrát prehovorila. Všetky pochybnosti o nekalom biznise popiera. Viac TU.

Gašparovič zbavil mlčanlivosti šéfa SIS

Prezident SR Ivan Gašparovič oslobodil od povinnosti mlčanlivosti riaditeľa SIS Karola Mitríka, ktorého chcú vyšetrovatelia vypočuť v kauze Gorila.  "Rozhodnutie hlavy štátu bolo doručené vyšetrovateľovi i vedeniu SIS," uviedol Gašparovičov hovorca Marek Trubač. Zatiaľ nie je známe, či mlčanlivosti budú zbavení aj príslušníci tajnej služby, ktorí mali na akcii SIS s názvom Gorila pracovať. Tí by takisto mohli potvrdiť či vyvrátiť hodnovernosť spisu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy