Oblačno
18°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Explózia v Liptovskom Mikuláši! Zranili sa 3 ľudia...
Zdielať na

Explózia v Liptovskom Mikuláši! Zranili sa 3 ľudia...

Propánbutánová fľaša vybuchla v utorok večer po šiestej hodine v ázijskej reštaurácii v obchodnom centre v Liptovskom Mikuláši. V kuchyni z nej plyn pomaly unikal neďaleko variča. Traja ľudia sa pri explózii zranili. Hrozné tiež bolo, že hrozil ďalší výbuch!

Najvážnejšie zranenia utrpel kuchár

"Pravdepodobnou príčinou nehody bol nahromadený unikajúci plyn z fľaše. Stála bezprostredne pri kuchynskom variči s horákom, od ktorého sa plyn prudko vznietil a vybuchol,“ spresnila riaditeľka OR HaZZ s tým, že v čase výbuchu boli v zasiahnutej miestnosti šiesti ľudia.

Kuchár zo spomínanej ázijskej reštaurácie, ktorá sa nachádza na prízemí nákupného centra, utrpel podľa nej najvážnejšie zranenia - popáleniny v oblasti tváre. Dve ženy, čašníčka a zákazníčka, zostali po nečakanom výbuchu v šoku. 

Ľudia si poplach najskôr zmýlili s cvičením

Hroziaci požiar zneškodnilo hneď v zárodku automaticky spustené stabilné hasiace zariadenie. "Preventívne sme odtiaľ vyniesli niekoľko ďalších propán-butánových fliaš,“ dodala Krajčiová.

Výbuch vyľakal aj ľudí neďaleko reštaurácie. "Zrazu som započul poplach, vyhlásili. Najskôr som si myslel, že je to cvičenie, no všetci začali utekať, tak som išiel aj ja," hovorí Vladimír, ktorý sa v čase výbuchu nachádzal v obchodnom centre.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy