Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Policajti dostali útočníka s bombou. Chystal sa na ďalšiu akciu!
Zdielať na
Krimi

Policajti dostali útočníka s bombou. Chystal sa na ďalšiu akciu!

Policajti chytili muža, ktorý vyčíňal minulý týždeň v Košiciach. Práve on stojí za bombovým výbuchom v rýchlom občerstvení. Ladislav (32) konal ako osamelý vlk a s vysokou pravdepodobnosťou sa chystal na ďalší útok!

Klepli mu po prstoch v pravý čas! Muži zákona chytili páchateľa, ktorý bombou zaútočil na košickú prevádzku rýchleho občerstvenia. „Košická polícia v rekordne krátkom čase zadržala páchateľa, ktorý nástražným výbušným systémom ohrozil verejnosť a klientov prevádzky," informoval minister vnútra Daniel Lipšic.

Útočil osamelý vlk

Za bombovým útokom stojí 32-ročný Ladislav z Košíc, ktorý bol súdne trestaný. Muž žil v spoločnej domácnosti s rodičmi. Momentálne je vo vyšetrovacej väzbe a zatiaľ nevypovedal. "Išlo o „osamelého vlka“ a tieto prípady sa veľmi ťažko objasňujú. Je rekord, že sa kriminálnej polícii podarilo stotožniť páchateľa tak rýchlo," povedal Lipšic.

Pri domovej prehliadke našli policajti súčasti ďalšieho nástražného výbušného systému, dielce na zhotovenie bomby, dva rozlúčkové listy a závet. "Z toho je zrejmé, že páchateľ chcel v nebezpečnom trestnom konaní pokračovať, pričom nevylučujeme, že mohlo ísť aj o samovražedný útok,“ doplnil šéf rezortu vnútra. Polícia podľa neho ochránila obyvateľov pred možným útokom.

Podomácky vyrobená bomba

Muži zákona majú viacero alternatív, prečo sa rozhodol Ladislav útočiť. Muž bol zrejme psychicky chorý. Rúrková časovaná bomba bola vyrobená z voľne dostupných materiálov. Elektronickú časť pre neho zostrojil z modelárskych dielcov človek, ktorý v tomto prípade vystupuje ako svedok.

Bomba naplnená klincami vybuchla v stredu večer okolo 17:30 v odpadkovom koši pred prevádzkou rýchleho občerstvenia na Ulici Protifašistických bojovníkov. Našťastie nikoho nezranila.

TV JOJ

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy