Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Výbuch v Košiciach! Neznámy páchateľ aktivoval nálož plnú klincov
Zdielať na

Výbuch v Košiciach! Neznámy páchateľ aktivoval nálož plnú klincov

Košicami sa už od stredy šíri informácia o bombovom útoku na reštauráciu rýchleho občerstvenia. Výsledkom je zničený plechový kôš a poškodená omietka na budove. Vzduchom údajne lietali aj klince, ktoré mal útočník "pribaliť" k výbušnine. Možno však išlo len o hlúpu zábavu, za ktorú by si páchateľ mohol posedieť za mrežami aj 10 rokov.

Výbuch so železnými klincami

Neznámy muž umiestnil nálož plnú železných klincov do odpadkového koša priamo pred vstupom do prevádzky s miestnym občerstvením. "Výbušný systém obsahoval elektronický spúšťač, páchateľ ho aktivoval z nezisteného miesta," informoval košický policajný hovorca Alexander Szabó.

Silvestrovská pyrotechnika? Alebo...?

V čase výbuchu sa v reštaurácii nachádzalo asi 30 zákazníkov. Tí sa však tvárili, akoby sa nič nestalo. "Považovali ju za petardu, takže sme to ani nebrali veľmi vážne," potvrdil prevádzkovateľ reštaurácie Tamás Major. "My sme sedeli v aute a čakali sme, kým nám vydajú tovar cez okienko. Sme počuli veľkú ranu a zľakli sme sa," povedala jedna zo svedkýň.

Výbuch bol síce silný a keby sa v jeho blízkosti niekto nachádzal, nezaobišlo sa to bez zranení ako tentokrát. Vďaka kamerovému systému policajti pravdepodobne páchateľa veľmi rýchlo vypátrajú. Tomu by v prípade dokázania viny hrozilo až 10 rokov za mrežami. Ľudia to však stále považujú za mládežnícku nerozvážnosť a silvestrovskú pyrotechniku.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy