Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
AUTENTICKÉ ZÁBERY: Cvernovkou plnou ľudí otriasol požiar a výbuchy
Zdielať na

AUTENTICKÉ ZÁBERY: Cvernovkou plnou ľudí otriasol požiar a výbuchy

V štvorpodlažnej budove Ružového hradu Cvernovka práve prebiehal reagge festival, ktorý sa mohol skončiť tragicky. Po požiari niekoľkých plynových fliaš plných propán-butánu tu totiž ostalo uväznených 600 ľudí. Po príchode hasičov as navyše ozvali hrôzostrašné výbuchy. Ľudí museli evakuovať cez rozbité okná.

Údajne na plynové fľaše spadlo dievča

Požiar vypukol okolo pol tretej ráno. Podľa hasičov sa v budove nachádzalo niekoľko propán-butánových fliaš na vykurovanie. S veľkou pravdepodobnosťou vznikol práve pre prevrhnutie ohrievača s takouto fľašou. Podľa našich informácií na plynové fľaše spadlo práve mladé dievča.

"Bolo tam minimálne 6 takýchto veľkých propán-butánových fliaš, z ktorých zrazu jedna buchla, buchla druhá, tretia a ľudia nevedeli, čo so sebou," povedal jeden z účastníkov a svedkov požiaru Robert.

Na toalete ostal uväznený mladík

SBS-kári pohotovo porozbíjali okná na zadnej časti budovy, aby sa ľudia mohli čo najrýchlejšie dostať z horiacej haly. Všade vládol chaos a aj keď sa väčšina stihla dostať včas do bezpečia, na toalete ostal uväznený mladík. "Neviem, nedovolal som sa mu," povedal v čase požiaru Robert.

Mužovi z Brna sa však napokon z pekla podarilo dostať a nebol ani zranený. Celkovo nedošlo k žiadnemu vážnemu zraneniu, podľa hlásení sa tri osoby nadýchali dymu a okamžite im bola poskytnutá lekárska pomoc priamo na mieste. Zasahovalo niekoľko desiatok hasičov a požiarnych áut.

Vyhasnutá Cvernovka...

Budovu Cvernovky zrekonštruovali len nedávno. A požiar poškodil prevažnú časť interiéru. Vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie vo veci trestného činu všeobecného ohrozenia z nedbanlivosti.

TV JOJ

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy