Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
V Nízkych Tatrách horí, od rána pomáha aj vrtuľník
Zdielať na

V Nízkych Tatrách horí, od rána pomáha aj vrtuľník

V pondelok popoludní oznámili hasičom v Liptovskom Mikuláši požiar lesného porastu neďaleko obce Vyšná Boca. Nasledujúcich sedem hodín sa snažili tento požiar uhasiť. Ich úsilie maril silný vietor a tak sa plamene rýchlo rozširovali. Dnes pri požiari od skorých ranných hodín pomáha aj vrtuľník.

Hasiči v spolupráci s lesnými robotníkmi sa plamene pokúsili najskôr uhasiť lopatami a krompáčmi. Neskôr sa im k požiaru podarilo pracne dopraviť vodu. Vyniesli ju v genfovakoch, ktoré mali na chrbtoch.

Postupne vytvorili pomocou vybavenia záchrannej brigády zo Žiliny takzvaný jazierkový systém. Vodu dostali postupne čerpadlami až k spodnej hranici požiaru. Pozemné hasiace práce boli včera o pol desiatej pre zlé poveternostné podmienky a nedostupný terén ukončené.

Príčina vzniku požiaru je zatiaľ v štádiu vyšetrovania. Podarilo sa nám zistiť, že v čase jeho vypuknutia tu pracovala partia maďarských drevorubačov. Jeden z nich mal údajne problémy s motorovou pílou. Či práve odskočená iskra spôsobila požiar rúbaniska, sa zatiaľ nedá s istotou povedať.

Situáciu monitorujeme, správu budeme aktualizovať!

Vyšná Boca_požiar_les_akutálne foto_Nízke Tatry

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy