Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
V Bratislave horelo v škole, v Botanickom ústave i v mraziarniach!
Zdielať na
Krimi

V Bratislave horelo v škole, v Botanickom ústave i v mraziarniach!

V bratislavkej Petržalke horela niekoľko hodín bývalá škola. Na mieste zasahovalo až 30 hasičov. Požiar vznikol okolo 11:00 hodiny a dlho ho nevedeli lokalizovať. Vzápätí hlásili vyčíňanie plameňov aj v Botanickom ústave a večer horelo i v bratislavských mraziarniach.

Podľa nášho reportéra Valéra Ferka šľahali plamene v horiacej škole až do niekoľkých metrov. Budova bola už dlhšie opustená a prespávali v nej bezdomovci. Patrí Strednej odbornej škole podnikania. Tá sa však už presťahovala na Strečniansku ulicu.

Požiar v bratislavskej Petržalke lokalizovali až okolo tretej poobede. Až dovtedy boli na mieste  hasiči, ktorí monitorovali tlejúce zvyšky, aby sa požiar nezačal zase šíriť. Jeden hasič sa zranil.

Horel aj Botanický ústav

Hasiči zasahovali aj na Dúbravskej ceste, kde vypukol požiar v bývalej budove Botanického ústavu Slovenskej akadémie vied (SAV). Ako informovalo operačné stredisko prezídia HaZZ, na mieste zasahovalo desať hasičov, ktorým sa aj tento požiar podarilo dostať pod kontrolu.

Plamene vyčíňali i v mraziarniach

To však nebolo všetko a vyčíňaniu plameňov v hlavnom meste nebol vôbec koniec. Krátko po 19.00 začalo horieť aj v mraziarniach v bratislavskom Ružinove. Zasahovali tam dve hasičské autá a zhruba desiatka hasičov. Na miesto prišli i muži zákona. Polícia všetko ešte aj v týchto chvíľach dokumentuje.

Požiar školy v Petržalke, dym oheň, plamene, hasiči
Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy