Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Útok na autoservis: S vedrami plnými benzínu
Zdielať na

Útok na autoservis: S vedrami plnými benzínu

Na autoservis v Prievidzi v noci zo štvrtka na piatok zaútočili maskovaní páchatelia s vedrami plnými benzínu. Najskôr vyradili kamerový systém, potom budovu na troch miestach zapálili. Napriek rýchlemu zásahu hasičov plamene zničili štyri autá. Škoda je viac ako 150 tisíc eur.

Autoservis začal horieť krátko po jedenástej hodine v noci. Od samého začiatku bolo jasné, že ho niekto podpálil úmyselne. "Po príchode na miesto požiaru bolo vidno, že je založený na viacerých miestach," vyjadril sa veliteľ zásahu HAZZ Prievidza Patrik Vanek.

Podpaľači tu dokonca nechali aj vedro, v ktorom si priniesli pravdepodobne benzín. Ním poliali budovu na troch miestach a podpálili. Patrik Vanek: "Majiteľ nám po príchode na miesto požiaru oznámil, že vo vnútri sa nachádzajú acetylénové fľaše." Hasiči ich našťastie vytiahli z ohňa včas. Okrem fliaš sa v dielni nachádzali aj štyri autá lepších značiek.

Autá úplne zničené, páchatelia mali kukly

Napriek rýchlemu zásahu hasičov ich oheň a dym úplne zničili. Objekt síce snímajú kamery, ale tie páchatelia pred požiarom znefunkčnili. Podľa našich informácií boli maskovaní v kuklách. Hovorkyňa KR PZ Trenčín Elena Antalová: "Prievidzský vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zločin poškodzovania cudzej veci."

V krátkom čase už piaty útok

V krátkom čase je to už piaty útok na autoservisy v Prievidzi a okolí. V predošlých prípadoch ich páchatelia vykradli. Majiteľovi sa podľa jeho slov nikto nevyhrážal a problémy nemal. Nie je vylúčené, že ide o prácu konkurencie. "Páchateľovi hrozí za uvedený skutok trest odňatia slobody na 3 až 8 rokov," dodala Elena Antalová.

Za informácie vedúce k dolapeniu podpaľačov ponúka majiteľ autoservisu odmenu 5000 eur.

Autoservis_Prievidza_vypálený

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy