Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Bomba vybuchla na parapete, meter od nej spala staršia žena (71)
Zdielať na

Bomba vybuchla na parapete, meter od nej spala staršia žena (71)

Výbuch zaznel v noci z nedele na pondelok v malej obci Lubina. Zarážajúce je, že neznámy páchateľ položil bombu na parapetnú dosku okna, za ktorým spala nič netušiaca žena. Útok pritom zrejme súvisí s jej synom, ktorý s ňou býva v dome a ktorý má pochybnú minulosť.

Obcou Lubina pri Novom Meste nad Váhom v noci z nedele na pondelok otriasol obrovský výbuch, ktorý zaznel z rodinného domu v strede dediny. Približne o jednej hodine v noci vytrhla obyvateľov obce zo spánku mohutná explózia. V tej chvíli nikto netušil, čo sa stalo.

"Počula som výbuch a myslela som si, že to nejakí sopliaci hodili delobuch," hovorí jedna z obyvateliek obce. Najavo však vyšlo šokujúce zistenie. Výbuch totiž spôsobila aktivovaná nálož, ktorú niekto úmyselne položil na parapetnú dosku okna. V miestnosti za ním spala 71-ročná žena, ktorá mala obrovské šťastie. Napriek tomu, že explózia nastala približne jeden meter od jej postele, neutrpela žiadne zranenie. "Bože, ešteže je to nehodil dnu!," vraví jedna zo susediek.

Výbuch úplne zdemoloval okenný rám a vytrhol kus steny. Tlaková vlna dokonca rozbila okná aj na domoch z protiľahlej strany ulice. "Výbuch našťastie nenarušil statiku domu. Jeho majiteľke vznikla predbežná škoda vyčíslená asi na dve tisíc eur," informuje Elena Antalová, hovorkyňa KR PZ Trenčín.

Páchateľovi hrozí 4 až 10 rokov za mrežami

Miesto činu dlhé hodiny prehľadávali vyšetrovatelia i privolaný pyrotechnik. Zaistený materiál poputuje na expertízu, ktorá určí, aká výbušnina tu explodovala. Elena Antalová, hovorkyňa KR PZ Trenčín: "Novomestskí vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zločiny všeobecného ohrozenia a nedovoleného ozbrojovania. Páchateľovi v prípade dokázania viny hrozí za uvedené skutky trest vo výške 4 až 10 rokov."

Syn 71-ročnej ženy sa vraj venoval prevádzačstvu

To, kto stojí za týmto útokom a aký mal k nemu dôvod, sme sa v dome nedozvedeli. Podľa našich informácií v zadnej časti budovy býva so staršou pani i jej syn, ktorý je podla miestnych známy svojou pochybnou činnosťou ešte z čias, keď tu prekvitalo prevádzačstvo.

Lubina_výbuch_dom

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy