Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Reštauráciu zdemoloval výbuch, neprežilo najmenej 7 ľudí!
Zdielať na
Zahraničie

Reštauráciu zdemoloval výbuch, neprežilo najmenej 7 ľudí!

Išli sa dobre najesť, netušili však, že o chvíľu ich dostihne smrť. Reštauráciou, ktorá bola plná ľudí, zatriasla silná explózia, ktorú neprežilo až sedem ľudí! Desiatky návštevníkov utrpelo zranenia...

Mestom Si-an v strednej časti Číny v pondelok otriasol silný výbuch, ktorý zdemoloval jednu z miestnych reštaurácií s rýchlym občerstvením. Následky sú katastrofálne. Explóziu neprežilo sedem ľudí, desiatky majú rôzne zranenia.

Tlaková vlna tiež porozbíjala okná v okruhu troch kilometrov od miesta incidentu. Čínska tlačová agentúra Sin-chua uvádza, že medzi obeťami sú aj deti, ktoré prechádzali okolo reštaurácie cestou do školy.

Priestranstvo pred výškovou budovou je pokryté sklenými črepinami a inými troskami, medzi ktorými ležia na nosidlách telá prikryté modrými plachtami. Polícia presnú príčinu výbuchu zatiaľ nepozná, podľa miestnych predstaviteľov a svedkov, ktorých cituje Sin-chua, však v podniku na prvom poschodí budovy zrejme vybuchol plyn. Viacero zranených po prevoze do nemocnice zomrelo, ďalší sú stále v kritickom stave.

sita

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy