Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Miškov: O existencii Gorily už nikto nepochybuje
Zdielať na

Miškov: O existencii Gorily už nikto nepochybuje

Podľa ministra hospodárstva Juraja Miškova (SaS) dnes už nikto nepochybuje o tom, že kauza Gorila, ktorá upozorňuje na údajnú politickú korupciu za druhej vlády Mikuláša Dzurindu z SDKÚ, existovala.

V autenticitu uniknutých materiálov z odpočúvaní bytu, v ktorom sa mal predstaviteľ finančnej skupiny stretávať s predstaviteľkou Fondu národného majetku či politikmi, verí aj minister vnútra Daniel Lipšic (KDH).

Miškov: Samotný byt naozaj existoval

Ako Miškov poznamenal v dnešnej relácii televízie Ta3 V politike, diskusia sa teraz vedie o tom, nakoľko je spis pravdivý, pričom pripomenul, že spomínaný byt, ktorý sa mal odpočúvať, ako aj samotné odpočúvania existovali. Celú situáciu považuje za politický očistec pre etablované politické strany. "Uvidíme, ako s touto príležitosťou naložia," podotkol.

Lipšic: Transakcie sa musia preveriť

Lipšic upozornil, že to, či sa spomínané transakcie stali, sa musí vyšetriť. Predchádzajúce vyšetrovanie spisu Gorila označil za laxné, avizoval preto tvrdý a razantný postup. "Polícia má voľné ruky," doplnil. V prípade, že sa potvrdí vierohodnosť spisu Gorila, ohrozí to podľa neho fungovanie štátu ako takého, keďže takto "niekde" miznú veľké peniaze. Tiež by sa ukázalo, že veľká časť politických a ekonomických elít sa podieľala na veľkej korupcii, poukázal.

Ani jeden z ministrov nepotvrdil kuloárne informácie o tom, že by mala existovať aj časť spisu hovoriaca o kupovaní poslancov. "Nemáme takúto informáciu," povedal Miškov. Lipšic v tejto súvislosti špekulovať nechcel, deklaroval však, že všetko sa vyšetrí.

V kauze Gorila padli v piatok ďalšie hlavy. Ani nie preto, že by boli dokumentom usvedčené, skôr z vlastnej vôle. Dnes oznámili uvoľnenie z funkcií priamo na ministerstve, ktoré sa ujalo vyšetrovania celého prípadu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy