Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Gorila ma ďalšie obete. Lipšic odvolal svojho poradcu
Zdielať na

Gorila ma ďalšie obete. Lipšic odvolal svojho poradcu

Kauza Gorila má ďalšiu obeť. Minister vnútra Daniel Lipšic odvolal svojho tajomníka Milana Krajniaka, ktorý sa spomína v údajnom spise SIS Gorila. Podľa dostupných informácií Krajniak sám požiadal ministra o odvolanie.

Lipšic Krajniakovi vyhovel a odvolal ho z funkcie. Krajniak mal podľa spisu patriť medzi členov prezídia Fondu národného majetku (FNM), ktorí hlasujú podľa požiadaviek Penty. "Jeho postoj si cením. V spise je spomínaný len okrajovo, žiadne provízie nebral, o to viac si cením jeho prístup. Myslím si, že verejnosť si od verejne činných osôb zaslúži iný prístup a postoj. Jeden postoj je - vyšetríme to, druhý je mlčanie, tretí je hľadanie výhovoriek," vysvetlil Lipšic.

"Nemám problém sa zbaliť a odísť," tvrdí Krajniak

Krajniak vysvetlil, že pre odchod sa rozhodol z dvoch dôvodov. "Cítim sa slobodným, nikdy som nebol riadený ničím a nikým, len svojím presvedčením. Nemám žiaden problém sa zbaliť a odísť, lebo nepociťujem a nikdy som nepociťoval žiadne iné motivácie, s ktorými som pôsobil, než tie, že som chcel podporovať ľudí, ktorých si vážim," uviedol Krajniak. Zdôraznil, že on sám je v Gorile spomínaný len trikrát, kým iní vrcholoví politici mnohonásobne častejšie.

Odvolaný aj šéf Nemocnice sv. Michala

Okrem Krajniaka požiadal o uvoľnenie z funkcie aj šéf Nemocnice sv. Michala Stanislav Janota. Táto nemocnica spadá pod ministerstvá vnútra a obrany. V čase, keď mal spis vzniknúť, bol nominantom KDH vo FNM.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy