Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Figeľ: KDH pre Slovensko veľa urobilo
Zdielať na

Figeľ: KDH pre Slovensko veľa urobilo

Bývalí komunisti a socialisti chcú podľa predsedu KDH Jána Figeľa zaviesť Slovensko späť k opatreniam včerajška, ich minulých rokov. Ako Figeľ povedal pred členmi Rady KDH v Žiline, komunisti v československej minulosti sa mýlili aj v základnej filozofii aj v praktickej politike.

„Bývalí komunisti a socialisti však zlyhávajú podobne aj dnes. Chcú zaviesť Slovensko späť k opatreniam včerajška, ich minulých rokov. Ale sú to opatrenia, ktoré nedávno dostali Grécko na kolená a ktoré ohrozujú ekonomiku a životnú úroveň kdekoľvek v Európe a vo svete,“ vyhlásil s tým, že tieto politiky nefungujú, nebudú fungovať a nemôžu fungovať. „Nesmieme prijať socialistické smerovanie gréckeho typu. Musíme ísť slobodnou a zodpovednou cestou k silnejšiemu, modernému a vyspelému, európskemu Slovensku,“ zdôraznil.

Figeľ tvrdí, že Slovensko by PPP projekty vlády Roberta Fica nevládalo splácať a dostalo by sa do situácie Grécka. Toto podľa neho nesmie dopustiť žiadna vláda, ktorá vzíde z volieb. „Ak bude KDH vo vláde aj po voľbách, tak garantuje, že Slovensko neskĺzne na grécku cestu zadlžovania a bankrotu,“ vyhlásil.

Líder kresťanských demokratov vyzval predsedu Smeru-SD Roberta Fica na diskusiu nielen o jeho diaľničných sľuboch a dnešnej realite, ale na ešte podstatnejšiu rozpravu o viacerých záležitostiach, ktorým čelia občania na Slovensku.

Vyzval Fica na diskusiu o problémoch

„O ekonomike a nezamestnanosti, o sociálnej sfére a verejných financiách. A musíme tiež riešiť reformu verejnej správy, zlepšiť zákonnosť, boj s korupciou a kriminalitou. Takáto rozprava pomôže občanom spoznať, v čom sa líši socialistické smerovanie a kresťanskodemokratická cesta pri riešení záujmov občanov a formovaní charakteru štátu,“ vyhlásil Figeľ.

Aj za krátke obdobie vo vláde KDH podľa predsedu strany veľa urobilo. Rezorty, ktoré spravuje KDH, dosiahli veľmi dobré výsledky. „Áno, je treba zlepšiť niektoré veci, nie všetko sa stihlo a nie všetko sa urobilo na jednotku, ale cesta bola vytýčená správne. Dnes môžem zhrnúť toto ovocie do sloganu: Máme lacnejšie diaľnice, lacnejšie lieky a mafiáni sú za mrežami,“ vyhlásil.
Úsilie však prerušilo podľa neho povalenie vlády jednou z koaličných strán. „KDH vždy bude odmietať populizmus, či prichádza sprava, či zľava,“ dodal.

Rok 2011 bol podľa predsedu KDH Jána Figeľa náročný rok mnohých zmien, väčšinou pozitívnych, rok nového rozbehu, ale aj prudkého brzdenia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy