Skoro jasno
11°
Bratislava
Lea
29.4.2024
SILVESTER 2011: Ako sme oslavovali
Zdielať na

SILVESTER 2011: Ako sme oslavovali

Tohtoročné silvestrovské oslavy opäť potvrdili, že sa Slováci dokážu baviť. V uliciach sa zabávali tisíce ľudí. Každé väčšie mesto si pre svojich obyvateľov pripravilo polnočné prekvapenie!

Tak ako každý rok, aj tento sme zakončili oslavami či už doma, alebo vonku na námestí. Predmestia našich miest sa začali plniť okolo 21. hodiny a okrem bohatého programu sa mohli obyvatelia tešiť aj na polnočný ohňostroj. Pozrite si, ako sa oslavovalo vo svete.

Oslavy v hlavnom meste

Bratislava uvítala Nový rok na Hlavnom a Hviezdoslavovom námestí. Osláv sa zúčastnil aj primátor Milan Ftáčnik. „Želanie je šťastný rok, v ktorom dokážeme prejaviť svoju aktivitu a energiu. Byť aktívnymi občanmi, ktorým záleží na meste, v ktorom žijú,“ zaželal primátor. Najväčším lákadlom silvestrovských osláv boli skupiny Hex, Polemic a nepochybne Cigánski diabli. 

Nový rok na východe

Niekoľko tisíc Košičanov prišlo v noci na Silvestra k pódiu na Hlavnej ulici, aby sa rozlúčili so starým rokom a privítali nový. Tesne pred polnocou sa k prítomným prihovoril primátor Richard Raši. Prezradil, že by si najviac prial, aby ľudia, ktorí v tomto meste radi žili a boli šťastní. „Mali by byť hrdí na svoje mesto. Želám im úspechy v práci i osobnom živote, lebo keď Košičania budú úspešní, úspešné bude aj ich mesto,“ povedal Raši.

Prešovčania sa zabávali takto

Silvester a príchod Nového roka prišlo osláviť do centra Prešova niekoľko tisíc ľudí, ktorých zabávali domáce kapely, náladu pred polnocou vygradovala skupina Ščamba. Keď hodiny odbili polnoc, ľudí do vatu dostal asi desaťminútový ohňostroj, počas ktorého si navzájom pripíjali a želali si všetko najlepšie v roku 2012. Pozrite si VIDEO z prešovských osláv.

Ohňostroj v réžii Trenčanov

Približne 1300 občanov spod Dubňa sa so starým rokom rozlúčilo diskotékou. Tanečný program tento rok dokonca prilákala viac ľudí ako ten kultúrny s ohňostrojom v minulom roku. Keďže vedenie mesta šetrí všade, kde sa dá, tento rok ohňostroj nepripravilo. Trenčania sa však oň postarali sami. Niekoľko sekúnd po polnoci k nebi vystrelilo viacero svetlíc a ohňostrojov.

Open Air diskotéka v Banskej Bystrici

Hoci program mestských silvestrovských osláv v centre Banskej Bystrice bol tentoraz skromnejší než v predchádzajúcich rokoch, o polnoci bolo na námestí viac ľudí než vlani. Aj Bystrica privítala svojho primátora. Peter Gogola v prípitku spoluobčanom zaželal, aby rok 2012 bol rokom dobrých správ o Banskej Bystrici, ktoré sa budú niesť do celého sveta.

V Trnave oslavovali dvakrát

Trnavčania oslavovali príchod nového roku v centre mesta po trojročnej prestávke. Trojičné námestie zaplnili až dvakrát. Prvýkrát už o 18.00, kedy oblohu nad mestom rozžiaril plnohodnotný ohňostroj určený pre deti, druhýkrát okolo polnoci. Hodinu pred polnocou patrilo pódium kapele Bukasový masív a Kochanski a po polnočnom ohňostroji diskotéka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy