Polojasno
13°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Uhliarik a núdzový stav? Podivná zmluva za 400 000 €
Zdielať na

Uhliarik a núdzový stav? Podivná zmluva za 400 000 €

Televízia JOJ získala ďalší dôkaz, ktorý potvrdzuje, že ministerstvo zdravotníctva situáciu s odbormi podcenilo. Na núdzový stav nebolo pripravené a riešilo ho za horúca. Opozícia opätovne žiada hlavu ministra zdravotníctva Ivana Uhliarika.

Viacerí lekári sa vyjadrovali, že žiadny plán B v prípade masového odchodu doktorov z nemocníc neexistuje. Podľa našich zistení neboli ďaleko od pravdy. Zmluva, ktorú sa Jojke podarilo získať totiž má zabezpečiť monitoring jednotlivých zložiek počas núdzového stavu.

Štyri dni po...

Nebolo by to nič zvláštne, ak by nebola uzavretá 2. decembra. Teda vtedy, keď už sa Slovensko utápalo štyri dni v marazme núdzového stavu. Zaujímavá je aj cena. Ministerstvo za systém, ktorý by zapezpečil komunikáciu medzi ním a nemocnicami plánuje zaplatiť minimálne 259 až 400 000 eur. "Bude môcť byť využitý aj pre ďalšie vlády," bránila sumu hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Katarína Zollerová.

Príde Uhliarik o flek?

Opozičný Smer však takéto kroky kritizuje. "Je to taký istý nezmysel, ako to, že na ministerstve funguje tím na transformáciu nemocníc, ktorá je zastavená. Takže tu sa tisíce eur vyhadzujú do vzduchu," povedal exminister Richard Raši. Ten zároveň tvrdí, že zmluva dokazuje, že šéf zdravotníckeho rezortu žiadny plán v talóne nemal.

Pod Ivanom Uhliarikom sa za nezvládnutie bielej revolúcie  trasie zem už pár dní. Táto zmluva by tak mohla ministrovi zdravotníctva definitívne podkopnúť nohy jeho vratkej stoličky.

sita

Súvisiace články