Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Bosovia Rómov sa pochytili! "Zlý" vajda pôjde pred cigánsky súd
Zdielať na

Bosovia Rómov sa pochytili! "Zlý" vajda pôjde pred cigánsky súd

Také rozhorčenie sme tu nemali najmenej polstoročie! Tvrdia to olašskí Rómovia, ktorí sa zišli v Lučenci. Riešili tu vyjadrenia nitrianskeho vajdu, ktorý ich urazil vyhlásením, že na Slovensku sú len dvaja vajdovia. Rómovia sa rozčúlili natoľko, že porozprávali aj také veci, ktoré boli pred kamerami doteraz tabu!

Vajdov máme vraj len dvoch?!

"Koľkých vajdov máme na Slovensku? Dvoch, jedného zo Senca a jeden som ja." Toto bolo vyhlásenie nitrianskeho vajdu Ladislava Ligáča, ktoré spustilo vlnu nepokoja a kritiky zo strany ostatných vajdov Slovenska.

"Nezakladá sa na pravde, čo tam vyhlasoval v JOJ-ke," rozčuľuje sa vajda Juraj Vanda. "Vajdovci sme v každom meste... Vajdovci sú aj boli, aj budú," dopĺňa ďalší z bosov Ján Rafael. "On sa velice pomýlil a kopol sa do zadku," dodal vajda Ivan Rafael.

Vajda chce z vyhlásenia profitovať

Vajdovstvo sa vraj dedí, vyhlasuje sa len mimoriadne. Základňa vajdov má byť pritom v Lučenci. Pán z Nitry to podľa týchto bosov poriadne prehnal. A vidia v tom politický plán. "On to chce zneužiť na politické účely, aby z toho získal, aby z toho profitoval," vyhlasujú.

Trest? Cigánsky súd a vylúčenie z cigánskej únie

Viac ako stovka olašských Rómov dlho debatovala o tom, ako vajdu z Nitry potrestajú. "Žiadam, aby bol vyproštený z celého rómskeho národa, z celej únie," padol návrh od Juraja Vanda. Vraj ho čaká nekompromisný cigánsky súd. "Taký, že sa nebude ukazovať 20 rokov medzi Romákov."

Vajda z Nitry mal uraziť aj len pred týždňom zosnulého lučeneckého vajdu. "V Lučenci, že zomrel vajda. Veď oni neboli títo ľudia zvolení za vajdov," povedal Ladislav Ligáč v televízii. "Viedol Rómov na dobrú cestu, on je legenda," háji naopak vajdu jeho syn, Juraj Bihari.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy