Jasno
18°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Parkovanie pred pohotovosťou? Pacienti sú rozčarovaní...
Zdielať na

Parkovanie pred pohotovosťou? Pacienti sú rozčarovaní...

Parkovanie pacientov pred nemocnicami čoraz viac sprevádza napätie, stres a hnev. Problém je v nedostatku parkovacích miest aj v tom, že pacienti za parkovanie musia platiť. Reportérka Miriam Štrbáková Urbanovičová sa bola pozrieť na bratislavských Kramároch.

Platiť? OK, ale čo mamičky s deťmi a ľudia so zlomeninami

Aj vy viete, čo znamená sedieť v čakárni niekoľko hodín? Určite áno, no problém nastáva vtedy, ak ste do nemocnice prišli vlastným autom. Ceny na parkovné tak z hodiny na hodinu rastú. A problém majú najmä mamičky s deťmi a ľudia s vážnymi úrazmi. Pokiaľ totiž nechcú platiť vysoké parkovné, musia auto nechať ďaleko od urgentu. A cestu si "odšlapať". Čo však robiť, ak máte zlomeninu nohy?

Majitelia parkovísk s týmito prípadmi rátajú. Situácia však taká nebola vždy. Parkovisko tesne pred bratislavskými Kramármi napríklad bolo pacientom k dispozícii posledné desaťročia zadarmo. "Ja neviem, prečo to urobili. Však to bolo roky a roky len takto voľné. Ja už tu bývam 40 rokov," povedala jedna z obyvateliek v blízkosti nemocnice.

Majitelia parkovísk a prípadná dohoda

Bratislavská univerzitná nemocnica, ktorá zastrešuje 5 nemocníc, tento problém priznáva. No spolumajiteľom týchto parkovacích plôch nie je. "Práve v týchto dňoch prechádzame revíziou hnuteľného a nehnuteľného majetku, súčasťou sú aj parkovacie plochy," informovala hovorkyňa Danica Lehotská.

Podstatné ale ostáva slovo majiteľov parkovísk. Aj napriek tomu, že nemocnice chcú vyriešiť parkovné v prospech občanov, otázna je práve ich ústretovosť. A tak si zatiaľ budú musieť pacienti siahať hlbšie do svojej peňaženky...

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy